Oglasio se predsednik streljane u koju je išao K. K. pre masakra na Vračaru: Otkrio dosad nepoznate detalje

23.05.2023

16:29

0

Više javno tužilaštvo u Beogradu istražuje odgovornost streljane u kojoj su vežbali gađanje Vladimir K. (48) i njegov sin

Oglasio se predsednik streljane u koju je išao K. K. pre masakra na Vračaru: Otkrio dosad nepoznate detalje
neprobojno staklo streljana 24sedam goran sivacki (17) - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Otac je s vremena na vreme dolazio kod nas. Dovodio je i sina, ali dečak nikada nije ulazio u strelište, a kamoli pucao - ovako govori predsednik Streljačkog kluba praktikal šuting "Partizan" o dečaku K. K. koji je 3. maja počinio masakr u OŠ "Vladislav Ribnikar".

Više javno tužilaštvo u Beogradu istražuje odgovornost streljane u kojoj su vežbali gađanje Vladimir K. (48) i njegov sin.

Formiran je poseban predmet u cilju utvrđivanja svih okolnosti u vezi sa radom i postupanjem Streljačkog kluba “Partizan” i dat je nalog policiji da prikupi potrebna obaveštenja.

U izjavi za Informer, Ratko Ivanović, predsednik kluba, tvrdi da je dečak sedeo u bašti kafića ispred i čekao oca, a i da je pokušao da uđe unutra, tvrdi da bi ga instruktor odmah udaljio.

Tanjug/AP
 

 

- Dečak gađao sigurno nije. Mi kao klub sarađujemo sa policijom i sve što su nakon zločina od informacija ili dokumentacije tražili od nas mi smo predali. Snimci sigurnosnih kamera iz strelišta su predati, kao i dnevnici gađanja, popis municije i sve drugo što su tražili - objašnjava on.

Utvrđuje se odgovornost

Prema nezvaničnim informacijama, zatraženo je i da se utvrdi da li je Vladimir K. jedan od korisnika Streljačkog kluba “Partizan”, da li su on i njegov sin obučeni za rukovanje vatrenim oružjem, da li je Vladimir K. donosio svoje vatreno oružje za gađanje i koje, kao i da li je to oružje koristio i njegov sin u streljani.

Snimci kamera dokaz

Snimci kamera se čuvaju minimum četiri meseca, a vrlo verovatno i do godinu dana. Strelište je pod video-nadzorom 24 sata svakoga dana, a svako ko uđe u njega mora da se identifikuje ličnom kartom instruktoru koji te podatke upisuje u dnevnik gađanja.

- Inače, dnevnik gađaja redovno kontroliše policija, i ne samo dnevnike, već i sve drugo vezano za rad strelišta - objasnio je Ivanović.

 

Potrebno je da se utvrdi i koliko su puta Vladimir K. i njegov sin koristili usluge streljane, da li je pomenuti dečak dolazio sam ili u pratnji roditelja, da li su se oni bavili streljačkim sportom, kao i da li su imali obavezu dostavljanja lekarskog uverenja za korišćenje usluga streljane rekreativno ili u vidu sporta.

Vladimiru K. (48), ocu dečaka koji je ubio deset osoba u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", na teret se stavlja krivično delo - teška dela protiv opšte sigurnosti, kojim je zaprećena kazna od 12 godina.

Njega tužilaštvo tereti za teška dela protiv opšte sigurnosti, dok maloletni K. K. neće krivično odgovarati jer još nije napunio 14 godina.

Bonus video

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike