Filipović: Nema strogog pravila da deca iz "Ribnikara" moraju da idu u školu

23.05.2023

11:48

0

Autor: I.K.

Svakog petka na pedagoškom kolegijumu, na osnovu svih informacija, daju se preporuke šta da se radi sledeće nedelje

Filipović: Nema strogog pravila da deca iz "Ribnikara" moraju da idu u školu
Copyright TV Prva printscreen

Načelnik školske uprave Beograda Dragan Filipović izjavio da je odluka da ove nedelje počne redovna nastava u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", doneta tako što je "osluškivan stav dece i roditelja".

Svakog petka na pedagoškom kolegijumu, na osnovu svih informacija, daju se preporuke šta da se radi sledeće nedelje i tako će biti do kraja školske godine, rekao je Filipović. 

"U toku te nedelje moramo da pratimo raspoloženje dece. Nema strogog pravila, ako je dete krenulo da dolazi, da mora da dolazi svaki dan, dovoljno je da roditelj javi da dete neće doći ako se ne oseća spremno", rekao je Filipović.

Na pitanje da li će biti suspendovani pedagog i psiholog škole u kojoj je učenik sedmog razreda ubio devet učenika i radnika obezbeđenja, a šestoro ranio, Filipović je odgovorio da "u ovom momentu nema tela koje može da suspenduje pedagoga i psihologa".

Prema njegovim rečima, pedagoga i psihologa može da suspenduje direktor škole, a o smeni direktora odlučuje ministar prosvete.

Predsednik Saveta roditelja u OŠ "Vladislav Ribnikar" Igor Đorđević je rekao da se u ovom trenutku ne zna šta je ispunjeno a šta ne od njihovih zahteva, zato što je odložena sednica na kojoj je trebalo da prisustvuju i predstavnici institucija na zahtev dela roditelja nastradale dece.

TV Prva printscreen
 

 

Savet roditelja nakon masovnog ubistva u školi usvojio je sedam zahteva, a među njima, zatražena je rekonstrukcija tog događaja, obnova škole, i odgovor na pitanje šta će biti sa detetom koje je počinilo taj zločin.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike