Pronađena hraniteljska porodica: Devojčica (8) koju je otac godinama držao zatvorenu dobija novi dom

19.05.2023

16:54

0

Hraniteljskoj porodici će nakon smeštaja deteta biti obezbeđenja intenzivna stručna podrška u periodu prilagođavanja deteta na nove porodične okolnosti

Pronađena hraniteljska porodica: Devojčica (8) koju je otac godinama držao zatvorenu dobija novi dom
Uroš Pašajlić osumnjilen za nasilje u porodici - Copyright Facebook/Facebook/Urosh Pixabay

Nove informacije o slučaju devojčice koji je nedavno potresao celu Srbiju iznela je ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić. Rekla je da je devojčica još u Tiršovoj i da fizički napreduje svakim danom.

- Trebaće joj duži period psihološke podrške i imamo čitav plan aktivnosti kojom će takva vrsta podrške da bude pružena detetu - rekla je Kisić u Skupštini Srbije navodeći da se devojčici vratio osmeh na lice.

Utvrđeno je da će o daljoj zaštiti deteta brinuti Centar za socijalni rad Palilua, a ministarka je navela da je određen i neposredni staratelj, stručni radnik organa starateljstva.

- Izvršen je izbor adekvatne hraniteljske porodice, gde će dete biti smešteno nakon lečenja. Centar za porodični smeštaj i usvojenje Beograd i zdravstvena ustanova u kojoj se dete leči sačinili su detaljan plan za pripremu deteta za odlazak u hraniteljsku porodicu - rekla je Kisić.

Hraniteljskoj porodici će nakon smeštaja deteta biti obezbeđenja intenzivna stručna podrška u periodu prilagođavanja deteta na nove porodične okolnosti.

Instagram_uroshmx
 

- Centar za socijalni rad Palilula je kod nadležnog suda pokrenulo postupak lišavanja roditeljskog prava oba roditelja deteta - zaključila je Kisić.

Nezapamćen slučaj zlostavljanja u Srbiji

Policija je devojčicu (8) našla zaključanu u stanu u Mirijevu 27. marta. Dete je bilo u kadi izgladnelo, neuhranjeno, dezorjentisano. Zbrinuta je u Univerzitetskoj bolnici u Tiršovoj.

Facebook/Facebook/Urosh
 

 

Otac je uhapšen dan kasnije na Karaburmi. Njemu je određen pritvor od 30 dana, za sada.

Žena sa kojom je živeo prijavila ga je za nasilje kada je policiji rekla da sa njim živi i njegova ćerka i da će dete umreti od gladi. Tada je klupko počelo da se odmotava i otkriven je nezapamćeni slučaj zlostavljanja u Srbiji.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike