U kakvom je stanju devojčica koju je otac držao kao roba? Hranu u bolnici dobijala preko infuzije, a evo šta se sada dešava s njom

24.04.2023

12:02

0

Autor: J.N.

Prvih dana kad je smeštena u bolnicu, malena je hranu dobijala putem infuzije, jer previše slaba, bez snage da stane na svoje noge, sa znatno manje kilograma od onoga što bi trebalo da ima, drugačije nije moglo

U kakvom je stanju devojčica koju je otac držao kao roba? Hranu u bolnici dobijala preko infuzije, a evo šta se sada dešava s njom
Uroš Pašajlić - Copyright Facebook/Facebook/Urosh Pixabay

Slučaj Uroša Pašajlića, koji je godinama držao ćerkicu (8) kao roba u stanu, šokirao je javnost, a detalji njene patnje, izgladnjivanje i izolacija, iz dana u dan su potresali svakog ko je slušao o tome.

Prvih dana kad je smeštena u bolnicu, malena je hranu dobijala putem infuzije, jer previše slaba, bez snage da stane na svoje noge, sa znatno manje kilograma od onoga što bi trebalo da ima, drugačije nije moglo.

Ipak, prema pisanju medija, ona je sada u stabilnom stanju i uspešno se oporavlja. Međutim, bolnica od starta nije davala previše detalja o njoj jer je reč o maloletnom licu i vrlo specifičnom slučaju.

U ranijoj izjavi za medije, psiholog iz Univerzitetske dečje klinike "Tiršova" Vukašin Čobeljić rekao je da u prvim danima fizijatri nisu mogli da joj pomognu jer zbog neuhranjenosti nije imala dovoljno mišićne mase.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Tiho je govorila, jednu do dve reči, a jednoj mami koja je u istoj sobi, sa svojim sinom, obratila se sa "mama".

Za ovaj nezapamćeni slučaj u Srbiji saznalo se nakon što je I. L. prijavila partnera Uroša Pašajlića za nasilje, pošto je uspela da pobegne od njega i ode u policijsku stanicu i prijavi ga za nasilje nad njom, a potom i da drži ćerkicu zarobljenu u kupatilu.

24sedam/Goran Sivački
 

Policija je odmah izašla na lice mesta i zatekla devojčicu koja je bila u lošem stanju.

Pašajlić je najpre pobegao, ali ubrzo nakon potere uhapšen.

Na saslušanju se branio ćutanjem, ali rekao da duže vreme koristi narkotike i alkohol.

Ustupljena fotografija
 

Pašajliću je sud nakon saslušanja odredio pritvor do 30 dana. Tereti se za nekoliko krivičnih dela – zlostavljanje i mučenje i nasilje u porodici.

Zaštitnik građana pokrenuo postupak

Zaštitnik građana, na osnovu objava u medijima da je u beogradskom naselju Mirijevo otac godinama držao svoje dete u izolaciji u stanu u lošim higijenskim uslovima, i da je porodica na evidenciji Gradskog centra za socijalni rad, pokrenuo je postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada šest nadležnih organa i od Prvog osnovnog suda u Beogradu zatražio informacije i sudske odluke.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike