Podignuta optužnica protiv Uroša Pašajlića! U jednom stanu držao zaključanu ćerku (8), u drugom devojku!

27.04.2023

13:07

0

Autor: M. Brkić

Pašajliću je juče produžen pritvor

Podignuta optužnica protiv Uroša Pašajlića! U jednom stanu držao zaključanu ćerku (8), u drugom devojku!
Uroš Pašajlić - Copyright Facebook/Facebook/Urosh Pixabay

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je nakon istrage, koja je sprovedena u najkraćem roku, podiglo optužnicu protiv Uroša Pašajlića zbog postojanja opravdane sumnje da je učinio krivično delo Nasilje u porodici i Zlostavljanje i mučenje.

- Optužnicom koja je podneta Prvom osnovnom sudu u Beogradu dana 27.04.2023. godine okrivljenom U.P. je stavljeno na teret da je tokom 2022. godine do 24.03.2023. godine bezobzirnim ponašanjem ugrožavao telesni integritet i duševno stanje svoje ćerke, maloletne oštećene L.P. čime je učinio krivično delo Nasilje u porodici iz čl. 194 st. 3 u vezi sa st. 1 KZ u sticaju sa krivičnim delom Zlostavljanje i mučenje iz čl. 137 st. 2 KZ koje je učinio na štetu emotivne partnerke I.L. na taj način što ju je u kontinuitetu zastrašivao, pretio, vređao je i držao zatvorenom - navode iz tužilaštva.

Facebook/Facebook/Urosh
Uroš Pašajlić i Ivana L.

Dodaju da je u toku istrage tužilaštvo u svojstvu svedoka ispitalo emotivnu partnerku okrivljenog, njegovu bivšu suprugu, kao i policijsku službenicu PS Palilula koja je prilikom intervencije po nalogu tužilaštva pronašla devojčicu u kupatilu stana, te da je naloženo neuropsihijatrijsko veštačenje iz čijeg nalaza proizlazi da je okrivljeni bio uračunljiv u vreme izvršenja krivičnog dela, da je sposoban da učestvuje u krivičnom postupku, kao i da je isti zavistan od upotrebe opojnih droga i od upotrebe alkohola.

Takođe, dodaju, pribavljena je medicinska dokumentacija koja se odnosi na zdravstveno stanje maloletne oštećene, preciznije dokumentacija koja se odnosi na stanje u kom je devojčica primljena na lekarske preglede, kao i u kakvom zdravstvenom stanju se sada nalazi.

- Naime, nakon što je dana 24.03.2023. godine izvršen pretres stana na teritoriji GO Zvezdara u kome je pronađena maloletna oštećena, dežurni zamenik javnog tužioca je naložio policijskim službenicima da raspišu potragu za osumnjičenim U. P. koji se dao u bekstvo, te je okrivljeni dana 28.03.2023. godine pronađen, lišen slobode i doneto je rešenje o njegovom zadržavanju u trajanju od 48 časova. Nakon saslušanja, na predlog tužilaštva, Prvi osnovni sud u Beogradu je doneo rešenje kojim se prema okrivljenom određuje pritvor u trajanju od 30 dana po svim zakonskim osnovima i isti je dana 26.04.2023. godine produžen rešenjem sudije za prethodni postupak za još 30 dana - navode iz tužilaštva.

Facebook/Facebook/Urosh
Uroš Pašajlić i Ivana L.

Tužilaštvo navodi da će "za izvršenje svakog od navedenih krivičnih dela predložiti sudu izricanje maksimalne kazne prema okrivljenom, kao i izricanje mere bezbednosti Obavezno lečenje narkomana iz čl. 83 KZ i Obaveznog lečenja alkoholičara iz čl. 84 KZ u skladu sa nalazom i mišljenjem sudskog veštaka, a takođe će ispitati da li je eventualno neko lice pomoglo okrivljenom nakon izvršenja krivičnih dela, te utvrditi da li su se u radnjama tog lica stekla bitna obeležja krivičnog dela Pomaganje učiniocu posle izvršenog krivičnog dela iz čl. 333 KZ.".

24sedam/Goran Sivački
Dovođenje Uroša Pašajlića na saslušanje

Podsetimo, osmogodišnja devojčica pronađena je zaključana u stanu u Mirijevu, kako sedi u kadi, nakon što je Pašajlićeva emotivna partnerka otišla u policiju na Paliluli i prijavila ga za nasilje i navela da drži ćerku samu u stanu. Ivana L. u policiji se pojavila polomljenog nosa i sa podlivima, a sumnja se da je Pašajlić nju držao zatvorenu u stanu u Borči pet dana. Ispričala je da je, kada joj je tih dana prilikom svađe rekao da "njegova ćerka nije zbog nje  jela pet dana", posumnjala u njegovu priču da je devojčica kod strine.

Pronašla je račune sa adresom Pašajlićevog stana i predala je policiji koja je nakon njene prijave otišla na adresu i pronašla devojčicu, neuhranjenu i zapuštenu, koja je težila svega deset kilograma. Ona se nalazi u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj i prema rečima zaposlenih ona se uspešno oporavlja.

Pašajlić je uhapšen na Karaburmi, u stanu svog prijatelja, a lociran je na osnovu baznih stanica mobilnog telefona. Na saslušanju u tužilaštvu je izjavio da će iskoristiti svoje zakonsko pravo i braniti se ćutanjem, kao i da je u dužem vremenskom periodu koristio opojne droge i alkohol.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike