"Čujem jauke jadne dece… Gledate kako ih ubija, a ne možete ništa": Dragan je opisao najtraumatičnije detalje masakra u Mladenovcu

12.05.2023

14:41

0

Izašao sam iz kuće čim sam čuo pucnje, ali sam mislio da neko dete baca petarde...

"Čujem jauke jadne dece… Gledate kako ih ubija, a ne možete ništa": Dragan je opisao najtraumatičnije detalje masakra u Mladenovcu
Copyright 24sedam/Milan Ivanić

"Ovakvog scenarija nema ni u najstrašnijim filmovima", ovako govore meštani sela Dubona, u kojem se tokom noći između četvrtka i petka dogodio masakr, i pokazuju tragove krvi na klupama.

- Izašao sam iz kuće čim sam čuo pucnje, ali sam mislio da neko dete baca petarde. Sledila mi se krv u žilama kad sam video šta se događa. Sve se dogodilo doslovno u nekoliko sekundi. Video sam Uroša kako izlazi iz automobila pucajući. Čujem jauke te jadne dece… Ne mogu vam opisati kako je izgledao taj prizor. Gledate kako ih ubija, a ne možete ništa

24sedam/Milan Ivanić
 

- Znate zbog čega se najviše kajem? Što nisam počeo da vičem, da mu skrenem pažnju, pa da počne da puca prema meni. Čak i da me je pogodio, samo da se neko od te dece spaslo - kazao je Dragan za "Slobodnu Dalmaciju".

Kako priča, pre nego što se vratio u "mercedes", Uroš je došao do dece i ispalio još metaka da ih dokrajči. Toliko je bio hladnokrvan.

- Počeo je da puca i na mog brata koji je izašao iz kuće. Srećom, prošao je nepovređen, iako je i prema njemu ispalio četiri metka - potreseno govori Dragan, i sa knedlom u grlu se seća mrtve dece koja su ležala pored klupa.

 

 

Masakr u Mladenovcu dogodio se 4. maja, a svoj krvavi pir Uroš Blažić je počeo u selu Malo Orašje, gde je ubio pet Dubona, gde je ubio još troje.

Nakon što je završio masakr, krenuo je ka selu Šepšin, gde mu se izgubio trag.

Nakon potrage koja je trajalo celu noć, on je uhapšen sutradan oko osam časova u selu Vinjište kod Kragujevca.

Do tamo je stigao taksijem, a kako se sumnja, oteo je vozača i uz pretnje ga primorao da ga vozi.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike