U Srbiji 90 slučajeva izazivanja panike, privedeno osam maloletnika: Policajci u svih 1.800 škola u zemlji

08.05.2023

11:41

0

MUP je pozvao sve učenike i roditelje da policijskim službenicima u školama prijave svako sumnjivo ponašanje i potencijalne probleme

U Srbiji 90 slučajeva izazivanja panike, privedeno osam maloletnika: Policajci u svih 1.800 škola u zemlji
Copyright RINA

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije Željko Brkić izjavio je danas da je prethodnih dana u Srbiji registrovano 90 slučajeva ugrožavanja sigurnosti i izazivanja panike, od toga 24 na internetu, a da je privedeno osam maloletnika.

Brkić je za RTS rekao da su na području Beograda registrovana 43 slučaja ugrožavanja sigurnosti i izazivanja panike, pet osoba je privedeno, a podnete su četiri krivične prijave - tri zbog ugrožavanja sigurnosti, a jedna zbog izazivanja panike i nereda. 

- Apelovao bih i na nastavnike i na roditelje da razgovaraju sa decom i da im objasne da bilo koja objava koja im možda liči šaljivo ili da će da privuče pratioce može da dovede do ozbiljnih posledica - rekao je Brkić.

Od danas se svi đaci u Srbiji vraćaju na redovnu nastavu, osim u osnovnoj školi na Vračaru, mestu velike tragedije. Mere Vlade stupaju na snagu, i ovog jutra se policajci raspoređuju u svih 1.800 škola u zemlji. Biće prisutni i na svim javnim mestima gde se okuplja veći broj građana.

MUP je pozvao  sve učenike i roditelje da policijskim službenicima u školama prijave svako sumnjivo ponašanje i potencijalne probleme koji mogu uticati na bezbednost đaka i nastavnika.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike