Predsednica Unije SPRS Jasna Janković izjavila da je današnja tragedija pokazala da naše škole više nisu sigurna mesta

03.05.2023

13:16

0

Autor: R.M.

Nasilje koje se dešava oko nas kulminiralo je ili se prelilo u škole a naše škole nisu više bezbedna mesta, kaže Jasna Janković

Predsednica Unije SPRS Jasna Janković izjavila da je današnja tragedija pokazala da naše škole više nisu sigurna mesta
Jasna Milenković - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Jasna Janković izjavila je danas povodom masakra koji se desio u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" da je nasilje koje se dešava oko nas kulminiralo i prelilo se i u škole.

- Danas reagujem prvo kao roditelj i ne mogu da zamislim da pošaljete dete na istoriju, redovan čas, posle nekoliko dana odmora i da se to dete nikada ne vrati svojoj kući. Ovo je velika tragedija, sigurno nezapamćena u Srbiji. Iz ovoga moramo da naučimo da je sve nasilje koje se dešava oko nas kulminiralo ili se prelilo, kako to kažu iz ministarstva, u škole i da naše škole nisu više bezbedna mesta. To smo danas videli - rekla je ona i dodala da ono što se nekada dešavalo u drugim državama, a na šta smo gledali sa čuđenjem, danas se desilo i kod nas.

24sedam/Katarina Mihajlović
Jasna Milenković

- Ne znam detalje, ali ne mogu da se načudim kako je jedno dete od 14 godina moglo da dođe do revolvera, jednog ili dva, šaržera i da puca u grudi, stomak onih koje je želeo da ubije? Da li je on znao da puca i znao tačno gde će pucati? Kako je mogao da dođe do revolvera ako je to revolver iz kuće? Gde je stajao? - upitala je ona i dodala da je ovo pitanje ne samo za škole, već za čitavo društvo.

U jutrošnjoj pucnjavi u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar na Vračaru odgirala se drama u kojoj je učenik (14) sedmog razreda pucao iz pištolja i tom prilikom, ubio devet osoba - sedam devojčica, dečaka i radnika obezbeđenja.

Prema informacijama novinara 24sedam, nastavnica istorije je u teškom stanju, dva učenika su ranjena u noge, dok se o stanju još dve učenice za sada ništa ne zna.

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike