Od njih strepe svi koji ne žele dobro našoj zemlji: Specijalci Vojske Srbije pokazali zašto su jedni od najboljih na svetu (FOTO/VIDEO)

22.04.2023

12:00

0

Jedinica "kobre" izvela je protivterorističku akciju presretanja otetog vozila

Od njih strepe svi koji ne žele dobro našoj zemlji: Specijalci Vojske Srbije pokazali zašto su jedni od najboljih na svetu (FOTO/VIDEO)
Specijalne jedinice - Copyright FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC

Prikaz sposobnosti Vojske Srbije "Granit 2023" održava se danas na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici, a među mnogobrojnim pripadnicima Vojske Srbije veliku pažnju privukle su specijalne jedinice.

Jedinica "kobre" izvela je protivterorističku akciju presretanja otetog vozila. 

Oni su pokazali kako izgleda kada blokiraju oteto motorno vozilo i neutrališu terotiste. 

"Kobre" u četiri vozila su blokirale automobil i neutralisale teroristu, a potom su uhapisli dvojicu.

Korišćene su šok i fleš bombe.

Pripadnici "Kobri" obučeni su da preduzimaju potrebne mere u poslovima bezbednosne zaštite, ali i borbe protiv terorista i pobunjenika.

Njihov zadatak je da procene, isplaniraju i ostvare bezbednost određenih lica i objekata kao što su najviše strane vojne delegacije u zvaničnim posetama Republici Srbiji.

Izvršen je i defile specijalnih jedinica Vojske Srbije - 63. padobranske, 72. specijalne brigade, odreda "Kobre", izviđačkih jedinica...

U prikazu sposobnosti Vojske Srbije angažovano je više od 5.000 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, oko 2.300 sredstava naoružanja i vojne opreme i više od 60 vazduhoplova.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike