Vučević uručio odlikovanja pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije: Požrtvovanje prema državi i narodu mora biti vrednovano!

21.04.2023

13:41

0

Ukazima predsednika Republike, povodom Sretenja - Dana državnosti Srbije i Dana Vojske Srbije odlikovano je 196 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije zlatnim i srebrnim medaljama za zasluge i za revnosnu službu

Vučević uručio odlikovanja pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije: Požrtvovanje prema državi i narodu mora biti vrednovano!
Copyright Tanjug/MINISTARSTVO ODBRANE/DARIMIR BANDA

Izaslanik predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića potpredsednik vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, u prisustvu načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića, uručio je danas odlikovanja pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Ukazima predsednika Republike, povodom Sretenja - Dana državnosti Srbije i Dana Vojske Srbije odlikovano je 196 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije zlatnim i srebrnim medaljama za zasluge i za revnosnu službu.

Takođe, Sretenjski orden trećeg stepena dodeljen je Vojnoj štampariji Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane.

Čestitajući odlikovanima, ministar Vučević istakao je da mu je izuzetna čast da sve pozdravi povodom proslave najznačajnijeg vojnog praznika - Dana Vojske Srbije, koji u našoj istoriji simbolizuje trajan izvor i nadahnuće kako našem narodu, tako i našoj vojsci.

Danas uručujem odlikovanja pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije iz nadležnosti predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića povodom proslava dva bitna datuma - Dana državnosti Srbije i Dana Vojske Srbije. Srbija slavi, pamti i poštuje i Prvi i Drugi srpski ustanak. Ti praznici su naše utemeljenje i učiteljica života. Na njihovim poukama mi jasno možemo videti iz čega je nastala današnja, moderna Srbija i čega se moramo držati i slediti da bi je sačuvali i odbranili,  naglasio je ministar Vučević.

 

To je bila, podsetio je ministar odbrane, orijentacija i Karađorđeva i Miloševa.

- Jedinstvena snaga srca i ljubavi prema otadžbini, ali i snaga uma, pameti i državničke mudrosti. To su stubovi našeg napretka. Vera u sebe u svoje sopstvene snage, u našeg čoveka koji je iznedrio i našu državu i našu vojsku i kome i ovim putem želimo da se zahvalimo, istakao je ministar Vučević.

Obraćajući se odlikovanima, ministar Vučević je istakao da su odlikovanja koja su im danas uručena izraz međusobnog poštovanja i ljubavi vas prema državi i države prema onome što za nju čine.

- Požrtvovanje prema državi i narodu mora biti vrednovano i prepoznato i na ovaj način mi to i činimo. Budite ponosni na svoja odlikovanja i na jedno veliko hvala na vašoj revnosti i vernosti otadžbini. Izuzetna mi je čast što sam povodom proslave najznačajnijeg vojnog praznika u domu najstarije vojne jedinice, naše dične Garde, u ime predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića imao priliku da uručim pripadnicima, jedinicama i ustanovama Ministarstva odbrane i Vojske Srbije državna odličja Republike Srbije, ukazao je ministar Vučević.

Ministar odbrane je čestitke uputio i porodicama nagrađenih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

- Čestitam vama i vašim porodicama kojima neka je na ponos što imaju vas kao najbolje primere časti, poštenja, rodoljublja i predanosti našoj jedinoj državi, našoj otadžbini, našoj Srbiji. Živela Vojska Srbije, živela otadžbina Srbija! , poručio je ministar Vučević.

Današnjoj svečanosti u Domu Garde na Topčideru prisustvovali su članovi Kolegijuma ministra odbrane i Kolegijuma načelnika Generalštaba.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike