Ministar Đorđe Milićević: Vlada Srbije svesna potencijala koji ima srpska dijaspora

19.04.2023

23:03

0

On je istakao da Vlada Srbije želi da dijasporu približi matici i napravi novu dugoročnu strategiju odnosa Srbije i dijaspore do 2030. godine

Ministar Đorđe Milićević: Vlada Srbije svesna potencijala koji ima srpska dijaspora
Đorđe Milićević - Copyright Foto: Tanjug/Rade Begović

Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju akrivnosti i mera u oblasti saradnje s dijasporom, Đorđe Milićević, posetio je danas Niš i Kragujevac, kako bi predstavnike lokalne samouprave upoznao sa aktuelnim projektima ministarstva i poručio da je Vlada Srbije svesna potencijala koji ima srpska dijaspora.

Milićević je istakao da Vlada Srbije želi da dijasporu približi matici, kao i da sasluša njene predloge i sugestije i da u skladu s tim, ukoliko se proceni da je potrebno, napravi novu dugoročnu strategiju odnosa Srbije i dijaspore do 2030. godine.

Foto: Tanjug/Rade Begović
 

On je pozvao gradonačelnicu Niša Draganu Sotirovski i gradonačelnika Kragujevca Nikolu Dašića da se sa svojim projektima prijave na predstojećem konkursu za organizaciju letnjih kampova za decu iz dijaspore, koja će tokom jula i avgusta boraviti širom Srbije, saopšteno je iz Kabineta ministra bez portfelja.

Milićević je naglasio da će ministarstvo aktivno raditi i na povezivanju investitora iz dijaspore sa lokalnim samoupravama kroz investicione konferencije i organizovanje poseta privrednika iz rasejanja gradovima i opštinama u Srbiji.

Foto: Tanjug/Rade Begović
 

On je dodao je neophodna saradnja sa lokalnim samoupravama, koje bi trebalo da imaju spremne svoje investicione projekte u koje bi naši ljudi iz dijaspore uložili.

Ministar je u Kragujevcu obišao i industrijsko-tehnološki MIND park, u kome 15 kompanija iz zemlje i sveta na 160 hektara ima izgrađenih 60.000 kvadratnih metara proizvodnih i poslovnih prostorija, a gde je zaposleno ukupno 2.500 radnika.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike