Čen Bo položila cveće na mestu pogibije kineskih novinara (FOTO)

05.04.2023

19:07

0

Kineski novinari poginuli su 7. maja 1999. godine, kada je tokom NATO bombardovanja Beograda pogođena kineska ambasada

Čen Bo položila cveće na mestu pogibije kineskih novinara (FOTO)
Copyright Tanjug/MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo danas je položila cveće na obeležju podignutom na mestu gde su tokom NATO bombardovanja Srbije poginuli kineski novinari.

"Tokom festivala Ćingming, koji u Kini predstavlja dan sećanja na pokojne, minutom ćutanja smo odali počast kineskim novinarima koji su poginuli tokom NATO bombardovanja", napisala je ambasadorka na svom nalogu na mreži  Tviter.

 

 

Kineski novinari poginuli su 7. maja 1999. godine, kada je tokom NATO bombardovanja Beograda pogođena kineska ambasada.

Odata počast radniku "Beogradskih elektrana" kojeg su 1999. godine ubili NATO agresori

Član Gradskog veća Slobodan Šolević položio je juče venac na spomen-obeležje Slobodanu Trišiću, radniku Javnog komunalnog preduzeća "Beogradske elektrane", koji je poginuo 4. aprila 1999. godine na svom radnom mestu za vreme NATO bombardovanja na Saveznu Republiku Jugoslaviju.

Vršilac dužnosti direktora JKP-a "Beogradske elektrane" Vanja Vukić podsetio je tom prilikom da su na današnji dan pre 24 godine NATO agresori izvršili bombardovanje civilne infrastrukture u Beogradu.

- Pogođen je rezervoar sa mazutom prilikom čega je nastradao i naš kolega Slobodan Trišić. Nakon ovog bombardovanja veći deo našeg grada je ostao bez toplotne energije, a bitno je reći da je reč o civilnoj infrastrukturi koja nije bila stavljena u vojne svrhe. To znači da su štetu trpeli obični građani - rekao je Vukić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike