MUP: Pojačana kontrola vezivanja pojasa od 6. do 12. marta!

03.03.2023

11:22

0

Autor: M.M.

Nekorišćenje pojasa jedan je od najvećih problema u oblasti bezbednosti saobraćaja

MUP: Pojačana kontrola vezivanja pojasa od 6. do 12. marta!
Saobraćajna policija - Copyright Tanjug/OMK MUP Rpublike Srbije

Saobraćajna policija će od 6. do 12. marta pojačati kontrolu korišćenja sigurnosnog pojasa i način prevoženja dece u vozilima, povodom međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja, koja se sprovodi u 30 država članica organizacije "Mreža saobraćajne policije Evrope".

U saopštenju MUP-a je navedeno da je nekorišćenje pojasa jedan od najvećih problema u oblasti bezbednosti saobraćaja i da je u toku prošle godine zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa u saobraćajnim nezgodama poginulo je 97 vozača i 47 putnika u putničkim vozilima.

Freepik
 

 

Prema podacima iz saopštenja u toku prošle godine svega 48 odsto poginulih vozača i 35 odsto poginulih putnika su koristili pojas u trenutku saobraćajne nezgode.

Iz saobraćajne policije su najavili da će preduzimati mere prema svim licima koja za vreme vožnje motornih vozila ne budu koristila sigurnosne pojaseve na prednjim i zadnjim sedištima, kao i prema onima koji decu budu prevozili na nepropisan način.

U toku 2022. godine je zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa saobraćajna policija je sankcionisala 195.226 učesnika, dok je zbog nepropisnog voženja dece kažnjeno 2.574 lica, navodi se u saopštenju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike