"Hitno - opasan virus u paracetamolu!" Jel i vama stigla ovakva poruka? Evo o čemu je reč

15.02.2023

13:22

0

Reč je , naravno, o neistinitim tvrdnjama

"Hitno - opasan virus u paracetamolu!" Jel i vama stigla ovakva poruka? Evo o čemu je reč
Copyright Profimedia

"Hitno upozorenje! Pazite da ne uzmete paracetamol koji dolazi napisano P-500. To je nov, veoma beli i sjajni paracetamol. Lekari savetuju da sadrži virus „Mačupo”, koji se smatra jednim od najopasnijih virusa na svetu sa visokom stopom smrtnosti. Molimo vas da podelite ovu poruku sa svim ljudima i porodicama i spasite živote ili život... Ja sam uradio svoj deo, sada je na vama red… zapamtite da Bog pomaže onima koji pomažu drugima i sebi!“

24sedam
 

 

Poruka ove sadržine stigla je ovih dana na vajber ljudima u Srbiji i naravno izazvala čuđenje i burnu rekaciju. Međutim, nakon kraćeg istraživanja o mrežama i guglu ustanovili smo da je reč o lažnom upozorenju i poruci koja je prethodnih godina kružila društvenim mrežama.

U članku "The Hindu“  od pre nekoliko godina stoji da je poruka lažna kao i da su stručnjaci utvrdili još tada da u Indiji nije zabeležen nijedan slučaj Mačupo virusa.

Nekoliko zdravstvenih agencija i medicinskih udruženja širom sveta zaključilo je da je reč o netačnim informacija. Stoga, ne paničite i ignorišite ovu poruku.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike