Moskovljanin prevaren mađioničarskim trikom sa dolarima: Poverovao u priču o magičnom pravljenju novca (VIDEO)

14.02.2023

21:13

1

Osumnjičeni je pronašao svoju žrtvu, koja živi u centru ruske prestonice, putem aplikacije Mesindžer

Moskovljanin prevaren mađioničarskim trikom sa dolarima: Poverovao u priču o magičnom pravljenju novca (VIDEO)
Prevara sa dolarima - Copyright Printscreen МВД России

Državljanin Kameruna suočen je sa krivičnim gonjenjem u Rusiji zbog mađioničarskog trika prilikom kog je crni papir misteriozno "pretvorio" u novčanice dolara.

Navodno ga je iskoristio da prevari za 23.000 dolara jednog stanovnika Moskve, koji je mislio da je to način za brzo bogaćenje.

Osumnjičeni je pronašao svoju žrtvu, koja živi u centru ruske prestonice, putem aplikacije Mesindžer i ubedio ga da učestvuje uz video u kom je demonstrirao postupak, saopštilo je u utorak rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

 

 

Snimak koji je objavilo ministarstvo pokazuje tri stvarne novčanice od 100 dolara prekrivene crnom bojom, sa kojih je prevarant jednostavno tečnošću uklonio prljavštinu pred kamerom, tvrdeći da je to neka vrsta transformacije.

Prevarant i prevareni kasnije su se našli, a "mađioničar" je za pozamašnu sumu zamenio neki isečeni crni papir. Kada nagrada nije uspela da se pretvori u pravi novac posle 40 minuta kao što je obećano, nasamareni se obratio policiji za pomoć, rekla je portparolka Irina Vovk u saopštenju.

Kamerunski prevarant je pronađen i priveden, saopštila je policija. Preti mu kazna od deset godina zatvora zbog prevare velikih razmera.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike