Vozači, poseban oprez na putu ka Kopaniku - jak vetar smanjuje vidljivost do pet metara

06.02.2023

06:56

0

Autor: J. S. J.

Vozači, poseban oprez na putu ka Kopaniku - jak vetar smanjuje vidljivost do pet metara
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Konstantno čišćenje puteva donosi bolju prohodnost i lakše uslove za vožnju, ali vozači i pored toga moraju da računaju na zimske uslove vožnje na putevima u zapadnoj, jugozapadnoj i centralnoj Srbiji.

Ovo je jutros saopštio Auto-moto savez Srbije.

U ovim područjima treba koristiti magistralne puteve kao i puteve koji spadaju u prvi prioritet čišćenja na kojima je prohodnost bolja.

Slično je i na prilazima ski-centrima, zbog toga je obavezna upotreba lanaca jer je vožnja sa njima u ovakvim uslovima lakša i bezbednija.

Teretnjaci čekaju do 3 sata

Prema informacijama Uprave granične policije, teretna vozila na izlasku iz zemlje na graničnom prelazu Horgoš čekaju tri sata. Teretnjaci na Kelebiji zadržavaju se dva sata, a na Batrovcima i Gradini po jedan sat.

 

Na deonici Brzeće - Kopaonik (Jaram) vidljivost samo pet metara

Inače, na deonici Brzeće - Kopaonik (Jaram), na delu Usek-Jaram, vidljivost je smanjena do 5 metara zbog jakog vetra koji prouzrokuje vremenske neprilike, saopštilo je jutros JP "Putevi Srbije".

Na toj deonici na snazi zabrana kretanja za šlepere i kamione sa prikolicom. A

peluje se da učesnici u saobraćaju koriste zimske pneumatike, da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, poštuju ograničenja brzine i da prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu.

Srbija u minusu

Foto: Opština Vlasotince
 

 

U celoj Srbiji temperature su jutros u minusu, a najhladnije je na Kopaoniku, gde je u 6 sati izmereno minus 16 stepeni Celzijusa.

 Na Crnom Vrhu je minus 13, na Zlatiboru minus 12, a u Sjenici minus 10 stepeni Celzijusa. Natoplji su Kruševac i Negotin sa minus 4 stepena, a u Beogradu, Valjevu, Loznici, Kragujevcu, Kraljevu, Ćupriji, Nišu i Leskovcu izmereno je minus 5 stepeni Celzijusa.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike