Problemi u saobraćaju zbog snega i odrona

20.01.2023

07:37

0

Autor: J. S. J.

Prema informacijama Puteva Srbije, na auto-putu Miloš Veliki, u zoni tunela Savinac, Šarani, Brđani, Brančić i petlje Ljig, usled snežnih padavina smanjena brzina kretanja vozila

Problemi u saobraćaju zbog snega i odrona
Ilustracija - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Kiša i poplave u pojedinim delovima zemlje zadaju muke vozačima, a od jutros veje sneg u mnogim mestima. Stoga za vozače važi apel - oprezno vozite i poštujte propise. 

A evo kakvo je stanje na terenu, tj. na putevima u zemlji: 

Prema informacijama Puteva Srbije, na auto-putu Miloš Veliki, u zoni tunela Savinac, Šarani, Brđani, Brančić i petlje Ljig, usled snežnih padavina smanjena brzina kretanja vozila.

Vozačima se savetuje da koriste zimske pneumatike, poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu. Na državnom putu I I A 212 Merćez - Kuršumlija zbog obilnih padavina došlo je do odrona na levoj strani kolovoza. Saobraćaj se odvija naizmenično jednom saobraćajnom trakom.

Na državnom putu I I B 414 Merćez - Lukovska Banja došlo je do izlivanja reke iz korita pa je saobraćaj u prekidu. Obustavljen je saobraćaja za teretna vozila na I B 21 preko Venca - Fruška gora od 05:00 sati zbog intenzivnih snežnih padavina i snega koji se zadržava na kolovozu. Zbog odrona na državnom putu I B 34 na deonici Golubac - Donji Milanovc, saobraćaj je obustavljen, a ekipe su na terenu i rade na raščišćavanju.

Odroni na Đerdapskoj magistrali

Putevi Srbije saopštavaju da će javnost biti blagovremeno obaveštena o normalizaciji saobraćaja. Sitnih odrona najviše ima na Đerdapskoj magistrali gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije, koja obaveštava o odronima.

Na državnom putu I I A 211 Brus - Brzeće ima odrona i nanosa saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom. Ekipe su na terenu i rade na raščišćavanju.

Savetuje se maksimalan oprez. Zbog najavljenih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave mestimične poledice, pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima, navedeno je u saopštenju. 

Vreme - smena kiše i snega

Inače danas će na severozapadu Srbije danas oblačno i veći deo dana suvo, a u ostalim krajevima ujutro i pre podne mešovite padavine - kiša i sneg.

Posle podne i uveče oblačnostće oslabiti, pa se očekuje kratkotrajni prestanak padavina, na jugu Srbije i uz delimično razvedravanje.

U toku noći sa jugozapada novo naoblačenje sa snegom, saooštio je RHMZ. Najniža temperatura od -2 na severu Bačke i Banata do 7 na jugu Srbije, a najviša u većem delu od 2 do 5, a na jugu i istoku do 9 stepeni, uz pad temperature posle podne i uveče. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike