Nagradna akcija Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije: “Ptice moje hranilice – ko to tamo kljuca?”

17.01.2023

13:21

0

Autor: 24sedam

Da bi učestvovali u nagradnoj akciji potrebno je da građani žive na teritoriji Republike Srbije.

Nagradna akcija Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije: “Ptice moje hranilice – ko to tamo kljuca?”
goldfinch-g880983892_1920 - Copyright Pixabay

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije objavila je poziv za učešće u nagradnoj akciji “Ptice moje hranilice” od 27. do 29. januara ,

- Ptice moje hranilice se organizuju po četvri put ali je ove godine zima veoma blaga i ljudi nam javljaju da na hranilicama ima manje ptica nego prethodnih godina, pa smo u skladu sa tim izmenili koncept takmičenja. Pre svega želimo da motivišemo ljude da malo uspore, osvrnu se i otkriju prirodu koja nas okružuje a za koju ni ne slutimo koliko je bogata i zanimljiva. Nije važno koliko ptica prepoznate i izbrojite, svaka ptica se računa i svako ima jednake šanse da osvoji nagradu -  kaže koordinatorka akcije Nataša Jančić iz Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije.

Attila Kovacs/MTI via AP
 

 

Kako učestvovati?

Da bi učestvovali u nagradnoj akciji potrebno je da građani žive na teritoriji Republike Srbije. Kako navode, poželjno je, ali ne i obavezno da poseduju hranilice za ptice.

Ovim takmičenjem, ističu iz Društva, žele da motivišu ljude da posvete pažnju pticama koje nas okružuju. 

Uputstvo kako učestvovati prenosimo u celosti:

- Kada odaberete lokaciju, posmatrajte ptice samo sat vremena u periodu od 27. do 29. januara i pošaljite nam rezultate: koliko ste jedinki koje vrste ptica videli. Svi učesnici će imati priliku da osvoje nagradu, bez obzira na broj viđenih vrsta. Javno nagradno izvlačenje srećnog dobitnika ili dobitnice biće 8. februara, u 12 časova, na društvenim mrežama Društva za zaštitu i proučavanje ptica a nagrada je drvena baštenska hranilica i džak suncokreta!

Ukoliko želite da učestvujete prijavite se najkasnije do 25. januara putem formulara.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike