Hraniteljka koja je usvojila devojčicu "leptira" više neće živeti kao podstanar, gradonačelnik najavio - na proleće kreće izgradnja kuće

24.12.2022

18:59

0

Ova Čačanka nije odustala dok malena Nađa nije postala član njene porodice iako je procedura bila zahtevna

Hraniteljka koja je usvojila devojčicu "leptira" više neće živeti kao podstanar, gradonačelnik najavio - na proleće kreće izgradnja kuće
Tatjana Obradović - Copyright Foto: RINA

Priča o hrabroj hraniteljki Tatjani Obradović koja je svoj dom i bezgraničnu ljubav pružila devojčici ostavljenoj u bolnici, koja je boluje od teškog oboljenja kože, obišla je Srbiju. I sama majka troje dece i baka troje unučića, iako podstanar, ova Čačanka nije odustala dok malena Nađa nije postala član njene porodice iako je procedura bila zahtevna. Sa njom ide na terapije i pomaže joj da svaki novi dan, uprkos svoj težini dočeka sa osmehom.

- Ona je heriona našeg grada, žena ogromnog srca i divna majka i baka. Živi kao podstanar i mora dobiti svoj krov nad glavom. Kad smo joj saopštili tu vest bilo joj je neprijatno, jer ona je skromna žena koja nikad ništa nije tražila. Prvo je bilo reči da joj se kupi stan, ali pošto, Hvala Bogu, ima brojnu porodicu dobiće svoju kuću. Ima plac koji je nasledila od svoje majke u Ljubiću, a radovi će početi odmah na proleće kako bi kuća bila gotovo da leta - rekao je za RINU Milun Todorović, gradonačelnik Čačka.

Kad je čula da će Grad rešiti njeno stambeno pitanje, Tanja je ostala bez teksta, jer u životu nije navikla da joj se nešto poklanja, već da sve sama zaradi. Pre nekoliko dana dobila je i Decembarsku nagradu i tom prilikom i svojim obrćanjem izmamila je suze na licima prisutnih.

Opština Čačak
 

- Mala Nađa me je naučila da biti hrabar znači hodati sa osmehom i kad vam se plače, da biti posvećen znači ne odustati ni onda kada bi mnogi to učinili, da biti srećan znači zahvaljivati se svakom trenutku u kom osmeh nosi i novu nadu. Hvala vam što ste to prepoznali. Ova nagrada nije samo za mene, već za sve hranitelje koji su otvorili vrata svog srca i svog doma za decu bez roditeljskog staranja - skromno i kroz suze rekla je tada Tatjana dok se salom prolomio gromoglasan aplauz.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike