Oglasio se Gak posle incidenta u vrtiću: Pucanje plafona nije moglo da se predvidi!

21.12.2022

10:28

0

Gak kaze i da je i jutros razgovarao sa četvoro roditelja povređene dece i da je razgovor bio korektan

Oglasio se Gak posle incidenta u vrtiću: Pucanje plafona nije moglo da se predvidi!
Vrtić "Neven" - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Deca koja su juče povređena kada se na njih u vrtiću "Neven" u Inđiji srušio plafon su prema rečima predsednika opštine Inđija Vladimira Gaka dobro i očekuje se da njih dvoje, koliko ih je zadržano na dodatnom posmatranju, danas možda budu puštena kućama.

Gak je za Tanjug podsetio da je od šestoro dece, četvoro odmah juče pušteno kući sa lakšim povredama, dok je dvoje preventivno zadržano na dodatnom lekarskom posmatranju.

- Jutros sam proveravao i rečeno mi je da su u stabilnom stanju. Najvažnije je da su deca dobro. Sam Bog ih je sačuvao. Juče je na lice mesta izašao građevinski veštak i konstatovano je da je očigledno da to kako je monta pukla, da je problem nastao pri njenoj gradnji i da ništa nije moglo da se vidi golim okom - rekao je on.

Dodao je da će detaljan građevinski izveštaj biti gotov za nedelju dana ali da nije bilo nikakvih naznaka da nešto može da se dogodi.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- Desilo se, od odgovornosti ne bežimo ali moram da kažem da to zaista nije moglo da se predvidi. Ništa se nije videlo, što bi ukazivalo da problme. Može da se dogodi, a niko valjda ne ide i ne kucka stalno u plafone zgrada, makar one bile i stare - naglasio je Gak.

Prema njegovim rečima deca koja su išla u "Neven", jutros su otišla u drugi, novi inđijski vrtić "Labud". I on je popunjen ali trenutno, pošto zbog hladnog vremena dosta dece zbog nazeba ne dolazi u vrtić, u njemu trenutno ima mesta i za decu iz "Nevena".

Gak kaze i da je i jutros razgovarao sa četvoro roditelja povređene dece, da je razgovor bio korektan te da je otac jedne devojčice koji je građevinske struke i sam, kada je video kako je plafon pukao, rekao da je prosto neverovatno kako se to desilo.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike