Detalji nesreće iz vrtića u Inđiji: Kada se plafon obrušio u jaslicama je bilo 16 mališana, dvoje je zadržano u bolnici! (FOTO/VIDEO)

20.12.2022

14:34

0

Predsednik opštine je napomenuo da niko ne zna kako se plafon otpao

Detalji nesreće iz vrtića u Inđiji: Kada se plafon obrušio u jaslicama je bilo 16 mališana, dvoje je zadržano u bolnici! (FOTO/VIDEO)
Vrtić "Neven" - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

U zgradi opštine Inđija danas u 15 sati održana je konferencija povodom vrtića "Neven" u kojem se obrušio plafon u jaslicama, a u kojem je povređeno šestoro mališana koji su u tom trenutku spavali.

Prisutnima se obratio predsednik opstine Vladimir Gak koji je kazao da je u trenutku nezgode 16 mališana boravilo u boravku, od kojih je šestoro povređeno. 

24sedam/Katarina Mihajlović
Vladimir Gak

- Najvažnije je da niko nije ozbiljnije povređen. Deca su hitnom službom prevezena do Novog Sada, u bolnicu. Jednog dečaka i devojčicu su preventivno zadržali u bolnici jer su povraćali, ali ozbiljnijih povreda u smislu životne ugroženosti nema - kazao je Gak. 

Predsednik opštine je napomenuo da niko ne zna kako se plafon otpao. 

- Policija i javni tužilac su obavili svoj deo posla. Oko 17 sati bi trebalo na lice mesta da izađe veštak građevinske struke koji će utvrditi zbog čega je došlo do obrušavanja tog dela krova u boravku vrtića "Neven". Golim okom ne postoje vidljivi tragovi ni vlage ni pucanja. Niko nije mogao da pretpostavi da tako nešto može da se dogodi - kazao je on. 

24sedam/Katarina Mihajlović
 

On je dodao da nijedno dece nije u većoj meri po licu povređeno.

- Uglavnom su to bile povrede po gornjem delu glave. Cela Inđija je potrešena, ali ne bežimo od odgovornosti - podvukao je on.

 

 

Gak je istakao da je najvažnije da su mališani dobro, kao i da će ustanovici čija je odgovornost.

Podsetimo,u objektu "Neven", u Inđiji, Predškolske ustanove "Boško Buha" danas se obrušio plafon u prostoriji u kojoj je smeštena grupa dece jasličnog uzrasta.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike