Zimski uslovi vožnje: Vozači, budite oprezni - snega ima na pojednim deonicama, ali i magle

12.12.2022

07:06

0

Autor: J. S. J.

Prvi dani sa približno zimskim uslovima vožnje utiču na česta i iznenadna proklizavanja vozila, opasnost koja je izražena kada se teži uslovi vožnje poklope sa prvim radnim danom posle vikenda

Zimski uslovi vožnje: Vozači, budite oprezni - snega ima na pojednim deonicama, ali i magle
ilustracija - Copyright RINA

Danas su teži uslovi vožnje, sa temperaturama oko nultog podeljka, sa povremeno slabom kišom i susnežicom u nižim i snegom u planinskim predelima, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Prvi dani sa približno zimskim uslovima vožnje utiču na česta i iznenadna proklizavanja vozila, opasnost koja je izražena kada se teži uslovi vožnje poklope sa prvim radnim danom posle vikenda, jer je ponedeljkom saobraćaj dodatno pojačan unutar gradova, ali i na njihovim prilazima.

Prema informacijam zimske službe JP „Putevi Srbije“ svi putevi prvog i drugog pririoteta su prohodni kolovozi su u nižim predelima mokri dok u planinskim predelima treba očekivati zismke uslove vožnje, sneg i poledicu pa je upotreba zimskih guma i zimske opreme obavezna

Sneg do pet centimetara na nekim putnim pravcima

24sedam/Katarina Mihajlović
 

 

Na putevima Mionica - Brežđe - Divčibare - Kaona i Podbukovi - Kosjerić - Požega - Arilje - Divljaka, kolovoz je vlažan, a snega ima do pet centimetara, saopštilo je jutros JP "Putevi Srbije". Na ostalim putnim pravcima i prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Požege, Valjeva.

Preporučuje se oprezna vožnja!ž, Na državnim putevima II prioriteta održavanja, kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Kolubare, Mačve, Požege, Zaječara i preporučuje se oprezna vožnja!

Na ostalim putnim pravcima III prioriteta održavanja, kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Kolubare, Požege.

Zbog najavljenih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave mestimične poledice, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima. 

 

Magla na teritoriji Zaječara, na prevojima i u klisurama 

24sedam/Goran Sivački
 

 

JP "Putevi Srbije" je saopštilo da je na teritoriji Zaječara, na prevojima i klisurama na svim putnim pravcima, zbog pojave magle vidljivost smanjena.

Moguća pojava magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Mole se učesnici u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja zbog pojave magle koja smanjuje vidljivost na pojedinim putnim pravcima. Savetuje se maksimalan oprez pri vožnji, jer, zbog mogućih niskih temperatura, postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura, kao i na putnim objektima. 

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike