Klizavi su kolovozi, a i vetar duva... zato vozači, oprezno!

11.12.2022

06:28

0

Autor: J. S. J.

Vozače upozoravamo i na opasnost od odrona, jer su i oni učestali zbog ovakvih vremenskih prilika, ima ih na putevima kroz klisure, kod tunela i kroz useke

Klizavi su kolovozi, a i vetar duva... zato vozači, oprezno!
Ilustracija - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

Uslovi za vožnju u našoj zemlji su pravi jesenji, sa pojačanim vetrom, kišom i sunežicom u nižim, dok na putevima u planinskim predelima povremeno može biti i slabih snežnih padavina, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

Temperature još idu na ruku vozačima jer su uglavnom iznad nultog podelјka, ali jači udari vetra i mokar kolovoz donosi opasnost od proklizavanja i zanošenja vozila, a i uzaustavni put je pri ovakvim uslovima uvek duži.

Vozače upozoravamo i na opasnost od odrona, jer su i oni učestali zbog ovakvih vremenskih prilika, ima ih na putevima kroz klisure, kod tunela i kroz useke.

Prema informacijama Uprave granične policije, dobijenim u 05.45 časova, teretna vozila na izlasku iz zemlje na graničnim prelazima Šid i Batrovci, zadržavaju se po jedan sat. 

Kako su meteorolozi naveli danas će biti mestimično sa kišom, na planinama sa snegom.

Usled premeštanja hladnog fronta preko našeg područja, tokom dana očekuje se jače zahlađenje uz skretanje vetra na umeren, povremeno i jak severozapadni i prelazak kiše u susnežicu i sneg i u nižim predelima.

Najniža temperatura od 2 do 11 stepeni, a najviša dnevna od 5 na severozapadu do 14 stepeni na jugoistoku zemlje.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike