Danas počela prijava predmeta za treći test na završnom ispitu: Osmaci imaju 30 dana da se odluče

01.12.2022

09:22

0

Najlakše se prijaviti preko esDnevnika

Danas počela prijava predmeta za treći test na završnom ispitu: Osmaci imaju 30 dana da se odluče
Ilustracija - Copyright Profimedia

Učenici koji završavaju osmi razred od danas mogu da prijave jedan od pet ponuđenih predmeta koji će polagati na trećem testu u okviru završnog ispita. Prijave traju do 30. decembra, a vrše se u školama ili putem portala Moja srednja škola, rekao je za Tanjug pomoćnik ministra prosvete za predškolsko i osnovno obrazovanje Milan Pašić.

“Trenutno u bazi imamo nešto više od 66.400 učenika i oko 60.200 roditelja koji koriste esDnevnik i samim tim je njima jednostavnije i lakše kroz dva klika nego da odlaze u školu i gube vreme. Odlazi se na portala Moja srednja škola, gde se loguju putem esDnevnika i kasnije rade izbor trećeg testa. Ponuđeno je da izaberu jedan od pet predmeta.

Rok je 30. decembar, s tim što oni mogu više puta da to izberu i ponište. Mi pozivamo učenike da bar urade pet testova koji su bili prethodnih godina sa ciljem da donesu odluku i da provere koji je to test objektivno iz kojeg imaju najviše znanja i da ga odaberu”, rekao je Pašić.

On je naglasio da je prvi rok za izbor predmeta 30. decembar, a nakon toga predvidjeno je da se u nedelji od 23. do 27. januara proveri šta je uneto kao izbor , dok je 30. i 31. januara data mogućnost roditeljima i deci da izmene tu odluku odlaskom u školu ukoliko postoje objektivni razlozi.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike