Konačno odlučeno! Direktor škole u Trsteniku prelomio - đaci isključeni iz škole nakon maltretiranja profesorke!

30.11.2022

07:49

1

Autor: J. S. J.

Konačno odlučeno! Direktor škole u Trsteniku prelomio - đaci isključeni iz škole nakon maltretiranja profesorke!
Nasilje u Trsteniku - Copyright Printscreen/Twitter/krunskisvedok

Konačno je odlučeno. Direktor Tehničke škole u Trsteniku Milan Glidžić doneo je odluku o isključenju dvojice đaka M. M. (18) i N. Ž (17) nakon incidenta  koji se dogodio u ovoj školi 9. novembra.

Ovom odlukom usvojen je predlog Nastavničkog veća od 23. novembra.

- Povodom nasilja koje se dogodilo u Tehničkoj školi u Trsteniku pri čemu je izvršeno fizičko,psihičko i digitlano nasilje nad napom koleginicom,dvojici učenika je izrečena mera isključena iz škole - navodi u dopisu direktor Milan Glidžić. Rešenja o isključenju su juče poslata roditeljima učenika, pišu "Večernje novosti."

Profesorka Marija Stevanović bila je žrtva nasilja u učionici,kada joj je prvo N.Ž,izmakao stolicu,dok su M.M. i I.K, mobilnim telefonima snimali, a potom i disribuirali taj snimak na društvenim mrežama.

Iste večeri, profesorka se požalila lekarima i ispričala šta se dogodilo.

Upravo su dežurni lekari prvi alarmirali policiju.

Više javno tužilaštvo u Kruševcu od 23. novembra postupa po ovom predmetu,kome se priključila i oštećena.

Tužilaštvo je saopštilo da zbog osetljivosti postupka i zaštite prava svih učesnika u njemu, nije u mogućnosti da komentariše do sada pribavljene dokaze i dokumentaciju o incidentu u Tehničkoj školi u Trsteniku, kada su učenici maltretirali nastavnicu.

Iz Višeg javnog tužilaštva navode da razumeju potrebu javnosti da bude informisana o svim detaljima tog incidenta, kao i o preduzetim radnjama i stavu Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu kao državnog organa. Ali, kako ističu, nisu u mogućnosti da komentarišu ni ocenu pravne snage tih dokaza.

U prethodne dve nedelje o incidentu su se oglašavali Centar za socijalni rad u Trsteniku,Aktiv direktora svih škola i obrazovnih ustanova u tom gradu, brojni školski kolektivi i pojedinci.

Zbog ovog incidenta Unija sindikata prosveth radnika je najavila potpunu obustavu rada sutra, 1. decembra, a prosvetni radnici traže status službenih lica.

 

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike