Oglasilo se Tužilaštvo povodom nasilja nad profesorkom u Trsteniku: Evo šta su poručili!

28.11.2022

15:52

0

Na sednici Nastavničkog veća škole u Trsteniku prošle srede jednoglasno je usvojen predlog da se dvojica učenika isključe iz škole zbog vršnjačkog nasilja, dok je treći učenik podneo zahtev i ispisao se

Oglasilo se Tužilaštvo povodom nasilja nad profesorkom u Trsteniku: Evo šta su poručili!
Profesorka prošla torturu pre nekoliko meseci - Copyright Foto:Printskrin/Tviter

Više javno tužilaštvo u Kruševcu saopštilo je danas da, zbog osetljivosti postupka i zaštite prava svih učesnika u njemu, nije u mogućnosti da komentariše do sada pribavljene dokaze i dokumentaciju o incidentu u Tehničkoj školi u Trsteniku, kada su učenici maltretirali nastavnicu.

Iz Višeg javnog tužilaštva navode da razumeju potrebu javnosti da bude informisana o svim detaljima tog incidenta, kao i o preduzetim radnjama i stavu Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu kao državnog organa. Ali, kako ističu, nisu u mogućnosti da komentarišu ni ocenu pravne snage tih dokaza.

- Kada je reč o uračunljivosti, koja se posebno potencira u komentarima, ukazaćemo to da ista predstavlja osnov krivice koja je, pak, nužan element krivičnog dela. Pritom, krivično zakonodavstvo reguliše način i postupak u situacijama kada se pojavi sumnja u uračunljivost osumnjičenog lica - navedeno je u saopštenju.

Ukazuju da tužilaštvo intenzivno radi na potpunom rasvetljavanju tog incidenta koje, kako navode, po njihovom stavu, ima obeležja krivično-pravnog.

Podsetimo, vest o nasilju nad profesorkom u Trsteniku dospela je u javnost kada je na društvenim mrežama objavljen snimak na kom se vidi da joj jedan od đaka izvlači stolicu, dok ona pada na pod učionice.  Nakon što je snimak objavljen profesorka M.S. je otišla na bolovanje.

Na sednici Nastavničkog veća škole u Trsteniku prošle srede jednoglasno je usvojen predlog da se dvojica učenika isključe iz škole zbog vršnjačkog nasilja, dok je treći učenik podneo zahtev i ispisao se.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike