Najoštrije osuđujemo incident! Učenici iz škole u Trsteniku pružili podršku napadnutoj profesorki

25.11.2022

13:23

0

Svi do jednog, predstavnici 28 odeljenja ove škole, koju pohađa 635 učenika, bili su jednoglasni u oceni da stoje uz svoju profesorku i da se ograđuju od ponašanja tri vinovnika teškog incidenta

Najoštrije osuđujemo incident! Učenici iz škole u Trsteniku pružili podršku napadnutoj profesorki
Profesorka prošla torturu pre nekoliko meseci - Copyright Foto:Printskrin/Tviter

Đaci Tehničke škole u Trsteniku najoštrije su osudili napad na profesorku Mariju Stevanović na sednici Učeničkog parlamenta, saznaju “Novosti”.

Svi do jednog, predstavnici 28 odeljenja ove škole, koju pohađa 635 učenika, bili su  jednoglasni u oceni da stoje uz svoju profesorku i da se ograđuju od ponašanja tri vinovnika teškog incidenta 9. novembra.

- Počinioci nasilja su izolovani primeri u našoj školi, većina đaka zaista ima prave stavove i zna dobro kako se ponaša u školi – rečeno je na sastanku Učeničkog parlamenta Tehničke škole. - Najoštrije osuđujemo postupak trojice đaka.

I predstavnici trećeg razreda, vršnjaci I.K. (17), N.Ž. (17) i M.M. (18) nisu hteli da stanu iza ponašanja koje se desilo u njihovoj učionici.

- Ovo je zaista značajno mišljenje, jer dolazi upravo od samih učenika, a oni su se izjasnili da prosto ta tri đaka nisu pokazatelj ponašanja svih generacija ove škole i da ti đaci nisu njihovi “predstavnici”- navodi izvor “Novosti” iz školskog kolektiva.

Nastavničko veće Tehničke škole ranije je ove nedelje predložilo da se isključe dva od tri učenika umešana u incident. Kaznu će izvesno izbeći I.K. (17), koji je snimao profesorku, jer se ispisao iz škole, dok su za isključenje predloženi N.Ž. (17), koji je izmakao stolicu, kao i i M.M. (18), koji je snimao incident.

Da podsetimo, u incidentu koji se odigrao u popodnevnoj nastavi 9.novembra, N.Ž (17) je, da , izmakao stolicu profesorki, koja je potom pala na pod. M.M. (18) i I.K. (17) su događaj snimali, mobilnim telefonima, odnosno uživo je prenošen na Instagram storiju u jednom, a viber porukama deljen snimak u drugom slučaju. Nakon što je profesorka pala na pod,đaci su se smejali.

Ponašanje učenika ranije su osudili Aktiv drektora svih škola u Trsteniku,Ministarstvo prosvete,brojni školski kolektivi,Unija sindikata prosvetnih radnika, Centar za socijalni rad u Trsteniku.Kako je za “Novosti” ispričala profesorka prošle nedelje, snimak je odmah video njen sin, koji je bio u trenutku incidenta u učionici preko puta.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike