Naoružani napadači upali u bolnicu i hteli da ubiju tinejdžera: Talačka kriza trajala sat vremena, pa svi pohapšeni (VIDEO)

28.11.2022

14:18

0

Autor: 24sedam

Meksički karteli se proširili Ekvadorom što dovodi do porasta nasilja

Naoružani napadači upali u bolnicu i hteli da ubiju tinejdžera: Talačka kriza trajala sat vremena, pa svi pohapšeni (VIDEO)
Talačka kriza u bolnici trajala sat vremena - Copyright Youtube/Unsion TV

Ekvadorska policija uhapsila je sedam naoružanih napadača koji su upali u bolnicu i pokušali da ubiju tinejdžera, koji je tamo bio na lečenju. Članovi bande uzeli su medicinske sestre za taoce i razmenili vatru s policijom.

- Svi taoci su oslobođeni i niko nije povređen. Napadači su uhapšeni - rekli su lokalni zvaničnici. 

Napadači su hteli da ubiju 17-godišnjaka, poznatog kao Prljavo lice, jer je član suparničke bande. Tinejdžer je bio u bolnici na intenzivnoj nezi jer je nedavno upucan. Kriminalci su pet članova medicinskog osoblja kao taoce držali više od sat vremena.

Zaposleni bolnice u gradu Čoneu rekli su da su se zaključali u sobe dok su naoružani napadači razbijali vrata u potrazi za tinejdžerom.

- Čini se da nisu znali gde se on nalazi, pa su pretraživali bolnicu. Hvala Bogu i policiji da smo još ovde kako bismo mogli da ispričamo šta se dogodilo - rekao je Omero Andrade.

Policiji je zahvalio i ekvadorski predsednik Giljermo Laso.

Poslednjih godina došlo je do naglog porasta nasilja među bandama u Ekvadoru, a zabeležen je i niz smrtonosnih pobuna u zatvorima. 

Analitičari smatraju da je to delimično posledica meksičkih kartela koji se šire u Ekvadoru, gde regrutuju lokalne bande za krijumčarenje kokaina.

 

BONUS VIDEO

RINA

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike