Prosvetari najavili obustavu rada u četvrtak! Istog dana skupovi na trgovima širom Srbije

29.11.2022

10:42

0

Autor: J. S. J.

Oni traže otpočinjanje pregovora o statusu službenog lica za sve zaposlene u obrazovanju

Prosvetari najavili obustavu rada u četvrtak! Istog dana skupovi na trgovima širom Srbije
Ilustracija - Copyright Profimedia

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS), u četvrtak, 1. decembra obustaviće rad, piše u obaveštenju Unije sindikata. 

Kako navode sstog dana u podne biće održane konferencije za medije i skupovi nastavnika, roditelja i bivših đaka na trgovima širom Srbije.

U obaveštenju Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, štrajkački zahtev je i hitno, a najkasnije do polovine decembra, otpočinjanje pregovora o statusu službenog lica za sve zaposlene u obrazovanju.

Očekuje se da se i ostali sindikati priključe obustavi.

Printscreen/Twitter/krunskisvedok
 

 

Prosvetni radnici traže status službenog lica nakon nedavnog nasilja u školi u Trsteniku. Đaci su napali profesorku i izmakli joj stolicu čime su je ponozili, uvredili. 

Doneta je odluka Nastavničkog veća da se dvojica učenika isključe iz škole zbog vršnjačkog nasilja, dok je treći učenik podneo zahtev i ispisao se.

Inače, Više javno tužilaštvo u Kruševcu intenzivno radi na potpunom rasvetljavanju ovog incidenta koje, kako navode, po njihovom stavu, ima obeležja krivično-pravnog.

Vest o nasilju nad profesorkom u Trsteniku dospela je u javnost kada je na društvenim mrežama objavljen snimak incidenta. Nakon što je snimak objavljen profesorka M.S. je otišla na bolovanje.

 

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike