Vrh socijalista na godišnjem pomenu Milutinu Mrkonjiću: Dačić otkrio da će obilaznica oko Beograda nositi Mrkino ime (FOTO/VIDEO)

26.11.2022

10:37

0

Dačić je naveo da je Mrkonjić poznat kao graditelj koji je obnavljao državu posle NATO bombardovanja i da se njegovo ime često izgovara

Vrh socijalista na godišnjem pomenu Milutinu Mrkonjiću: Dačić otkrio da će obilaznica oko Beograda nositi Mrkino ime (FOTO/VIDEO)
Ivica Dačić drži govor na pomenu Milutinu Mrkonjiću - Copyright 24sedam/D. Božović

Na Novom groblju u centru Beograda u Aleji zaslužnih građana, održava se godišnji pomen počasnom predsedniku SPS-a i nekadašnjem ministru za infrastrukturu i saobraćaj Milutinu Mrkonjiću.

Neutešna porodica, prijatelji i stranačke kolege okupili su se ovim povodom, a na groblju je sa unucima i neutešna pevačica i Mrkina dugogodišnja partnerka Ana Bekuta.

Ministar i stranački kolega Ivica Dačić održao je kratak govor i tom prilikom otkrio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić predložio nadležnim organima da se jedna od obilaznica zove upravo po Milutinu Mrkonjiću.

24sedam/D. Božović
 

- Svaki dan ga se sećamo! Nova obilaznica oko Beograda, na predlog predsednika Vučića nosiće ime po Mrkonjiću. Na taj način će zauvek ostati zabeležen u istoriji - rekao je Dačić.

Dačić je naveo da je Mrkonjić poznat kao graditelj koji je obnavljao državu posle NATO bombardovanja, kao i da nema događaja da se njegovo ime ne izgovori, dok se imena nekih koji su živi, nikada ni ne pomenu.

Milutin Mrkonjić je, podsećanja radi, preminuo 27. novembra prošle godine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike