Bekutin tata bez frule nigde nije išao! Sad joj samo majka ostala u kući u Pribojskoj banji: Ovako je nekad izgledao pevačicin život!

29.10.2022

16:52

0

Rođena kao Nada Polić ovde je provela čitavo detinjstvo, pa blistavu karijeru započela, kažu, po restoranima

Bekutin tata bez frule nigde nije išao! Sad joj samo majka ostala u kući u Pribojskoj banji: Ovako je nekad izgledao pevačicin život!
Ana Bekuta - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Ana Bekuta odrasla je u Pribojskoj banji. Tu se i školovala, pa zatim i načinila prve korake u svetu muzike. Tamo joj danas, međutim, živi samo majka, a njeni prijatelji iz detinjstva je po mnogo čemu pamte.

- Prvo što me podseti na Anu je to što smo, kada završimo školu, išle kod nje kući. Skupimo nešto para, odemo u grad, dole je u jednoj poslastičarnici bio džuboks i tu smo uvek slušale Demisa Rusosa. Odemo, popijemo limunadu, odslušamo par pesama i vratimo se - rekla je za „Metar moga sela" koja se emituje na televiziji „Blic" jedna njena tadašnja drugarica, pa nastavila o tome kako veruje da i pevačica mnoga lepa sećanja nosi iz ovog mesta.

- Za Pribojsku banju je veže drugarstvo iz škole, pretpostavljam. Na prvom njenom koncertu kada sam bila, preplakala sam ga. Na video bimu su bile slike iz škole, ja sam od radosti plakala - dodala je ona.

- Pazile smo se. Nikada jedna drugu nismo ostavile. Pođemo na igranke, na te predstave, onda se menjamo garderobom, ako njoj nešto lepše stoji što sam ja obukla, ona obuče i ja onda njeno... Njena mama nam je dosta šila - kazala je zatim ova Bekutina najbolja drugarica, pa nastavila:

- To su omladinska sala gde smo mi počele. Možda smo bile šesti razred ili sedmi kada smo krenule da igramo. Onda je ona krenula da peva, a ja sam igrala (folklor).

Bekuta je i te kako imala od koga da nasledi veliki talenat.

„Kakav joj je tata bio frulaš!"

- Mnogo sam voleo kada njen otac dođe u komšiluk. Svirao je frulu, ovo je provincija, seljaci smo svi mi, dođe pokojni Brane i kaže: „Hoćeš da ti sviram ,Hej Džo', od Džimija Hendriksa?" I onda čuješ nekog čičicu koji vadi frulu, a uvek ju je imao i, skroz je to „skinuto". Onda ti je jasno odkud ti geni i šta je to - kazao je Anin prijatelj iz srednje škole.

- Njen tata je bio odličan frulaš koji je svirao sa nama u folkloru i sad posle njegove smrti ima nazad možda desetak godina se održavaju dani za Svetog Iliju, kada je sabor kod manastira, dani frulaša, ima i takmičenje, pevaju se izvorne pesme, igra folklor... I mama joj je lepo pevala. Dobro, sad je žena starija - nadovezala se drugarica s početka razgovora u pomenutoj emisiji.

- Nikada nećete čuti ništa ružno da neko kaže o Ani. Kad smo mi bili mali, bilo je malo kuća. Sada se dosta izgradilo, ali mi smo tada svi bili kao jedna porodica - naglasila je ona.

Još onda, sa druge strane, za Anom su se okretale glave.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ana Bekuta (@anabekuta1)

 

 - Mi smo se radovali kad ona obuče mini suknju i nagne se kroz prozor, a znala je to da radi, šta ćemo... - nasmejao se pevačicin drug i srednje, pa dodao:

- Bili smo mi pubertetlije. Ja doduše nisam, ne zato što sam nešto, nego sam dve godine bio mlađi od njih, pošao sam ranije u pkolu. Mene još nije uhvatio pubertet, dok su moji drugovi, baš ih je saludelo - seća se on.

Polićeva je kao mlada započela svoju pevačku karijeru, u restoranima. Kompozitor i prijatelj Steva Simeunović u pomenutoj je emisiji ispričao kako je pamti iz mlađih dana, te da ju je sa zadovoljstvom gledao kako izrasta u ogromnu zvezdu.

„Živeo sam posle kod Ane Bekute!"

 - Kada sam je slušao u restoranu, ja sam znao da će ta žena biti velika zvezda. Znao sam, to se jednostavno oseti. Svako veče sam išao da je slušam. Tada je nisam znao, tek kasnije smo se upoznali. To je bilo čudo od kafane, tu recimo Haris Džinović dođe u tri ujutru. Pa tu do nje je u jednoj kafani pevala Šemsa Suljaković... Dok smo spremali taj prvi album, devedeseta godina je bila, teško vreme, ja sam faktički živeo kod Ane. Prisustvovao sam rađanju nečega, gledao sam kako neko postaje zaista velika zvezda - kazao je on, pa zaključio rečima:

- Sećam se, teško je to prepričati, ona stoji pred ogledalom i vežba pesmu, izraz lica, sve živo i snima se. Onda gleda gde je greška, gde je šta, sa takvim profesionalizmom sam se prvi put susreo.

Steva Simeunović sa suprugom Zoranom, ATAImages/Mateja Stanisavljević
 

Ana jeste bila ta u koju su se mnogi zaljubljivali, međutim ona je svoju ljubavnu bajku bila pronašla kraj Milutina Mrkonjića. O njenom pokojnom partneru nekadašnje društvo takođe ima samo reči hvale.

- Kada izgubiš druga koji ti je bio, Milutin je bio mnogo dobar čovek, narodski... Tuga se oseti, ali to samo kad je sama ili kad je sa najbližima, što je logično. Svakome je žao, ona je najbolje godine provela sa Milutinom, to će vam i ona reći - tvrdi pevačicina prijateljica za pomenutu emisiju.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ana Bekuta (@anabekuta1)

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike