''Ljut sam jer su me izdali!'' Hasan Dudić tuži kolege: I Zlata i Bekuta na tapetu, a u sve upleo i Šauliće!

15.11.2022

09:12

0

Pevač je razočaran jer su mu mnogi bivši saradnici okrenuli leđa, te ne znaju ni da ga pozdrave kada se sretnu

''Ljut sam jer su me izdali!'' Hasan Dudić tuži kolege: I Zlata i Bekuta na tapetu, a u sve upleo i Šauliće!
Hasan Dudić, Ana Bekuta, Halid Bešlić i Ljuba Aličić - Copyright 24sedam/Goran Sivački/ATA Images/Antonio Ahel

Pevač Hasan Dudić razočaran je u pojedine kolege kojima je svojevremeno pomagao na početku njihove karijere. Dudić tvrdi da su pevači bili dobri sa njim samo dok im je trebao, a da danas okreću glavu od njega. To ga je razbesnelo, te je odlučio da hitove koje je osamdesetih davao pevačima i pravio zvezde od njih, preko advokata vrati, i zabrani im da ih pevaju. Hasan je spreman da ih ''odere'' na sudu, a sve pesme će da usmeriti bratanici Ildi Šaulić, koja će pesme prepevati u modernijim aranžmanima. Podsetimo, Ilda se nedavno našla na meti napada pevačice Goge Sekulić.

Hasan želi da Šabanova ćerka novim izvedbama oživi legendarne hitove koje su svojevremeno pevali Ana Bekuta, Halid Muslimović, Halid Bešlić, Ljuba Aličić, njegova bivša supruga Zlata Petrović, i da im novi život.

Pevač ističe da je ovakvu odluku doneo jer su ga mnogi od tih pevača izdali i okrenuli leđa, te ne znaju ni da mu se jave na ulici, a bili su tu dok im je trebao.

Antonio Ahel/ATAImages
Hasan Dudić

Saradnici su mu predložili da sve pesme koje je radio nezahvalnim kolegama, prepeva Šabanova naslednica, Ilda, sa kojom Hasan treba da se vidi ove nedelje i dogovori oko detalja. Kako kaže, Šaulićeva je prihvatila ponudu i radjue se saradnji sa stricem.

- Ona će to odlično da iznese. Ipak je to moja krv. A ovi što su me izdali, sramota me je njihove sramote. Gradio sam mnoge karijere, a oni sada okreću glavu od mene. To je nezamislivo - rekao je pevač.

Poznato je da je Dudić zaslužan za karijere mnogih velikih zvezda sa domaće javne scene, koje zaboravljaju da su dobrim pesmama gradile karijeru. Pevač takođe ističe da je Bekutu mnogo voleo, ali da se i ona ogrešila od njega. Napisao joj je vanvremenske hitove "Stani, stani, zoro" i "Rano moja", a ona mu ni hvala nije rekla.

24sedam/Goran Sivački
Ana Bekuta

- Pre nekoliko godina, kada je htela ponovo da ih snimi, pozvala me je da mi to kaže. Odmah je rekla da para nema i ja sam odgovorio da ne mora ništa da mi plati. A kada sam ja nju zamolio da mi bude gost na koncertu u Doboju, saopštila mi je da ne može jer baš tog dana ima nešto zakazano. Nije nego... Eto, to se zove zahvalnost - govorio je Hasan o Ani, koja je nedavno otvorila dušu o svom životu i roditeljima.

Poznato je da Hasan ima sina iz braka sa pevačicom Zlatom Petrović, a osim toga, pevač je zaslužan i za mnogobrojne hitove u Zlatinoj karijeri, koji se i danas pevaju: "Dođi da mi ruke greješ", "Daj mi bože malo snage", "Pamtiću sastanke naše", "Plavokosi", "Čarapanka", "Oj, Ivane, lepotane" i mnoge druge.

Prisećajući se bivše supruge, Hasan kaže da je veliki novac, koji je zarađivao od prodatih ploča, ulagao u nju i njenu reklamu. Priznaje da ne žali ni dinara jer ju je mnogo voleo.

Mateja Stanisavljević/ATAImages
Zlata Petrović

- Zlata nikog ne mrzi, uvek je najgora bila za sebe i svoje bližnje. Bog joj je sve dao, ali đavo joj ne da. Treba biti pošten. Zlata je postala veliko ime i skup pevač zahvaljujući meni i mojim pesmama - dodaje on za Kurir.

Dudić je zaslužan i za prvi hit Halida Bešlića ''Pjesma o njoj''. Takođe je radio pesme "Nema tužnije sudbine" i "Hej, drugovi moji", koje je snimio Ljuba Aličić, dok je i čuveni hit "Put putuje moj jaran" za prvi album Halida Muslimovića, verovali ili ne, komponovao upravo Hasan.

- Malo je poznato da sam ja komponovao hit pesmu "Put putuje moj jaran" i poklonio je aranžeru Bori Višnjičkom za prvi album Halida Muslimovića. Pesmu je potpuno neprimećeno nekoliko godina ranije snimio Slobodan Trifunov s Radojem Barajevcem i nije mi žao što je ja nisam snimio - rekao je svojevremeno Dudić.

Podsetimo, Hasana su nedavno savladale emocije na otkrivanju Šabanove biste u rodnom Šapcu, ali je imao nekolio zamerki.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike