Oglasila se nastavnica iz Trstenika: Na bolovanju sam, đaci koji su me ismejali su kasnili na čas... (VIDEO)

17.11.2022

13:22

0

Tog dana, tri aktera incidenta su kasnila na čas. Kada su se priključili na nastavu, došlo je do incidenta, priča ponižena nastavnica

Oglasila se nastavnica iz Trstenika: Na bolovanju sam, đaci koji su me ismejali su kasnili na čas... (VIDEO)
Profesorka Marija iz Trstenika - Copyright Printscreen/Twitter/krunskisvedok

Skandalozni video-snimak koji je zabeležen u Tehničkoj školi, u Trsteniku, uzdrmao je čitavu Srbiju i zapalio društvene mreže. 

Naime, na snimku se vidi kako su učenici za vreme časa, dok su razgovarali sa profesorkom, izvukli stolicu na kojoj je sedela, nakon čega je ona završila na podu učionice. Nakon toga, usledio je gromoglasan smeh.

 

 

Nastavnica je trenutno na bolovanju, a progovorila je i o svom psihičkom stanju.

-Postupak je pokrenut, ja sam na bolovanju. U školu trenutno ne mogu da idem. Držim se za sada, ima dana kada sam dobro, ima dana kada mi je teže, velika podrška kolega iz škola mi mnogo znači -  kaže M.S. (44), profesorka Tehničke škole u Trsteniku, kojoj je doživela strašno poniženje.

Tog dana, tri aktera incidenta su kasnila na čas. Kada su se priključili na nastavu, došlo je do incidenta.

A njega, kaže, nije mogla da očekuje. Samo je pitala učenika zar ne zna da nije pristojno da stoji nekome iza leđa i on je u trenutku izmakao stolicu. Drugi učenik koji je bio negde pri kraju učinioce je prišao i snimao, a tu je bio i treći učenik.

Protiv tri učenika pokrenut je vaspitno-disciplinski postupak.

Ono što je zanimljivo je i da, kako je za 24sedam izjavio Aleksandar Markov iz Foruma beogradskih gimnazija, nastavnica može da podnese privatnu krivičnu prijavu, jer je reč o starijim punoletnicima i punoletnicima.

- U ovom slučaju imamo elemente fizičkog, verbalnog i psihičkog nasilja. Osim toga, nastavnica je bila na radnom mestu. Osim privatne tužbe, smatram da tu ima mesta i za nadležno tužilaštvo da reaguje, po službenoj proceduri - navodi Markov za 24sedam. 

 

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike