Oglasila se škola iz Trstenika! Jednoglasno smo doneli odluku o dva učenika koji su bili nasilni prema profesorki

23.11.2022

19:48

0

Autor: M. Vu.

Za učenike N.Ž. (17) i M.M.(18), je jednoglasno predloženo-isključenje

Oglasila se škola iz Trstenika! Jednoglasno smo doneli odluku o dva učenika koji su bili nasilni prema profesorki
Profesorka prošla torturu pre nekoliko meseci - Copyright Foto:Printskrin/Tviter

Učenik I.K. (17), koji je snimao incident sa profesorkom u Tehničkoj školi u Trsteniku se ispisao iz ove škole. Škola u kojoj se dogodilo stravično nasilje je večeras dalo saopštenje u kome kažu da je doneta jednoglasna odluka o isključenju dva učenika.

I za njega, kao i za učenika koji je izmakao stolicu profesorki N.Ž.(17) i za učenika  M.M.(18), koji je, takođe snimao incident, jednoglasno je predloženo-isključenje. Posle glasanja doneta je i konačna odluka.

Dva učenika koja su učestvovala u nasilju nad profesorkom će biti isključena iz škole, dok se treći ispisao iz te obrazovne ustanove.

- Povodom nasilja koje se dogodilo u Tehničkoj školi u Trsteniku pri čemu je izvršeno fizičko, psihičko i digitalno nasilje nad našom koleginicom, održana je sednica Nastavničkog veća na kojoj je jedna od tačaka bila izjašnjavanje Veća o pomentom incidentu. Perdlog člana Nastavničkog veća da se izglasa isključenje iz škole za dvojicu učenika jednoglasno je usvojen. Predstoji verifikacija ove odluke, dvojica učenika su isključena, dok je treći prethodnog dana podneo zahtev i ispisao se. Ovakvim stavom Nastavničko veće osuđuje svaki vid nasilja bilo nad učenicima ili zaposlenima u školi - navodi se u saopštenju tehničke škole, objavljenom na Fejsbuk stranici te ustanove.

 

 

Podsetimo, u incidentu koji se odigrao 9. novembra u popodnevnoj nastavi, učestvovala su tri učenika sedmog odeljenja trećeg razreda.

Učenik N.Ž. (17) je izmakao stolicu profesorki M.S. (44), koja je potom pala na pod. Druga dvojica učenika M.M. (18) i I.K. (17) su događaj snimali mobilnim telefonima. Incident je uživo prenošen na Instagram storiju u jednom, a viber porukama deljen snimak u drugom slučaju. Nakon što je profesorka pala na pod, đaci su se smejali.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike