Zadatak iz matematike zapalio mreže: Učenik je dobio tačne rezultate, ali učiteljica mu je dala nula bodova - ko je u pravu? (FOTO)

26.10.2022

15:22

0

Autor: S.Č.

Jedni su smatrali da je đak u pravu, drugi da je, pak, učiteljica

Zadatak iz matematike zapalio mreže: Učenik je dobio tačne rezultate, ali učiteljica mu je dala nula bodova - ko je u pravu? (FOTO)
ucionica matis copy - Copyright 24sedam/Goran Sivački/Printscreen

Fotografija sa jednog testa matematike, zapalila je Tviter. Naime, na fotografiji je objavljeno da je učenik uradio zadatak i u kom je imao sva tačna rešenja, ali mu je učiteljica dala nula bodova. 

Nije mu priznato nijedno rešenje, jer mu postupak nije bio ispravan. 

Ovo je izazvalo pravi haos na društvenim mrežama. 

 

Jedni su smatrali da je đak u pravu, drugi da je, pak, učiteljica. 

Sukob mišljenja je nastao oko toga da li je zaista važno da i postupak i rešenje budu tačni.

- Nije poenta u rezultatu, koliko vidim. Već se ovde pokušava da se dete nauči kako da razmišlja. Očigledno je to bila poenta lekcije i testa. Dete nije shvatilo poentu - stoji u jednom od komentara. 

Drugi korisnik je prokomentarisao "Ne vodi ovo ničemu. Samo da deca razmišljaju na način kako nastavnici žele. To smatram da nije u redu".

- Učitelji ne shvataju da svako dete formira mozak i logiku drugačije i da to treba da se neguje, a ne potiskuje. Razumem da žele da nauče decu određeni metod rešavanja ali toliko insistirati naročito u tom periodu je suludo. Potpuno bez osećaja za decu. Velika sramota - dodao je drugi Tviteraš.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike