Gori Tviter zbog zadatka iz matematike za drugi razred: Da li biste vi mogli da ga rešite? (FOTO)

17.10.2022

14:48

0

Nekolicina tviteraša odmah se dala u rešavanje, pa su počela da pristižu rešenja

Gori Tviter zbog zadatka iz matematike za drugi razred: Da li biste vi mogli da ga rešite? (FOTO)
učionica - Copyright Profimedia

U centru pažnje domaćih tviteraša našao se zadatak iz matematike za drugi razred osnovne škole i odmah izazvao diskusiju.

- Ajmo matematičari. Ovo je drugi razred. Voleo bih da vidim tog stručnjaka koji je ovakav zadatak predvideo za drugi razred - napisao je autor posta uz fotografiju zadatka koji glasi:

- Sastavi jednakost tako da upotrebiš: cifru 7 šest puta, jedan znak +, jedan znak - i da na kraju dobiješ rezultat 7."

Nekolicina tviteraša odmah se dala u rešavanje, pa su počela da pristižu rešenja. Najveći broj njih odgovorilo je da je tačno rešenje: "77-77+7=7" i brzo se ispostavilo da mnogima nije trebalo mnogo vremena da ga reše.

Međutim, dok su jedni pokušavali da odgonetnu tačno rešenje, ostali, uključujući i autora posta, raspravljali su o tome koliko je pomenuti zadatak prikladan za učenike drugog razreda. I dok jedni misle da je "sjajan za razvijanje vijuga", drugi nisu sasvim sigurni u to.

 

 

- Poenta ovakvih zadataka je da decu podstakne na razmišljanje, sve i da ne dođu do rezultata, malo mućnu glavicama, ništa strašno. Oni ovo nekad reše brže od nas, ja nisam baš odmah" - glasio je jedan od komentara.

Bilo je i onih koji smatraju da je zadatak pretežak za drugi razred.

-  Ako je ovo zadatak za drugi razred, onda je neko skrenuo s pameću. Nimalo lako. Ali kao da se takmiče da ih što više opterete s programom i zadaju što teže zadatke -  glasio je jedan od komentara.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike