Necivilizovano nasilje i napad na slobodu javne reči: Vučević poručio da su lažni ekolozi još jednom pokazali da su nasilnici

18.10.2022

11:06

0

Gadonačelnik Novog Sada apelovao je na nadležne državne organe da što pre otkriju i procesuiraju vinovnike ovakvih primitivnih i nasilnih napada na novinare

Necivilizovano nasilje i napad na slobodu javne reči: Vučević poručio da su lažni ekolozi još jednom pokazali da su nasilnici
Miloš Vučević TV Prva printscreen 3 - Copyright TV Prva printscreen

Glavna i odgovorna urednica Novosadske televizije Emilija Marić napadnuta je jutros na Šodrošu kada je izveštavala sa terena. Njih dvadesetak, koji se predstavljaju kao ekološki aktivisti, vređali su novinarku i fizički su nasrnuli na nju.

Ovim povodom oglasio se gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević koji je poručio da građani Novog Sada treba da znaju da se na Šodrošu i Ribaracu dogodilo krajnje nedopustivo i necivilizovano nasilje i napad na slobodu javne reči, čemu što hitnije svi zajedno moramo da stanemo na put.

-Lažni ekolozi su pokazali svoje pravo lice i još jednom potvrdili da su stvarni nasilnici koji prete i fizički napadaju novinarke na radnom zadatku. Novinarka “Novosadske tv” Emilija Vrbaški Marić, koja im se valjda našla na putu zato što je izveštavala o istini i radila svoj posao, bila je žrtva fizičkog napada i najgorih vređanja, a saučesnik u tome bio je i njen “kolega“ sa 021 koji je taj napada uživo prenosi i takođe vređao Emiliju, naveo je Vučević uz objavljen snimak napada.

On je ocenio da je vrlo zabrinjavajuće što se, posle napada u skupštini grada na novinarku “NS uživo” Ivonu Karan, nastavlja fizički i verbalni progon i agresija prema svim novinarima koji lažnim ekolozima, a ustvari ekstremistima, nisu podobni, ili im nisu po volji.

-Zato apelujem na nadležne državne organe da što pre otkriju i procesuiraju vinovnike ovakvih primitivnih i nasilnih napada na novinare, da novinare koji časno rade svoj posao zaštite od kako verbalnih, tako i fizičkih napada. Pozivam i medijska udruženja da reaguju na alarmantno kršenje slobode štampe, i da pruže zaštitu svojim kolegama da ne moraju više da strahuju za svoj život dok su na novinarskom zadatku. A tim nasilnicima, lažnim ekolozima, propalim političarima i običnim zgubidanima, jedino što mogu da poručim jeste da im neće proći više nijedan pokušaj miniranja demokratskih principa i vrednosti, a u našoj državi Srbiji postoje kazne za sve one koji svoje lične frustracije iskaljuju na novinarima, zaključio je Vučević.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike