Ekstremisti koji sebe nazivaju ekološkim aktivistima napali urednicu Novosadske televizije! Udarili je u glavu i izbili joj telefon iz ruke

18.10.2022

08:29

0

Na video-snimku s Emilijinog telefona jasno se čuju uvrede i vidi napad na nju

Ekstremisti koji sebe nazivaju ekološkim aktivistima napali urednicu Novosadske televizije! Udarili je u glavu i izbili joj telefon iz ruke
napad ns - Copyright printscreen/NSuživo TV

Glavna i odgovorna urednica Novosadske televizije Emilija Marić napadnuta je jutros na Šodrošu kada je izveštavala sa terena.

Pripadnici manjinske grupe, njih dvadesetak, koji se predstavljaju kao ekološki aktivisti, vređali su novinarku i fizički su nasrnuli na nju.

- Mi smo jutros došli da snimimo radnike kako postavljaju ogradu. Kada su oni videli mene i mog snimatelja i prepoznali nas, krenulo je vređanje. Svašta su mi rekli, da nisam novinarka, da sam imala nesrećno detinjstvo, da jedem iz zarđale kašike... Nisu mi dali da obavljam svoj posao, a jedna od njih je došla i izbila mi telefon iz ruke koji  me je udario u glavu. Instinktivno sam postavila ruku da mi ne priđe i pitala je zašto me napada. To vređanje i dalje traje. Oni mene i dalje ometaju u obavljanju posla. Mi smo gradska televizija koja ide na sve događaje i snima ih, a ovo je javna površina - istakla je Emilija Marić, glavna i odgovorna urednica Novosadske televizije.

Na video-snimku sa Emilijinog telefona jasno se čuju uvrede i vidi napad na nju.

- Skloni se odma', skloni se, g***o jedno! Neću te udariti, samo nećeš više snimati! Nisam ti razbila, nisam, pao je na zemlju, ne s*** - rekla je aktivistkinja.

Podsećamo, na sednici GUP-a u Skupštini grada Novog Sada održanoj u martu, napadnuta je i novinarka Ivona Karan, koja je izveštavala sa sednice.

- Zahtevamo hitnu reakciju nadležnih organa i strukovnih udruženja da se nasilje osudi i spreči kao vid političkog delovanja, a odgovorni procesuiraju i pozovu na odgovornost kako bi se sprečio svaki dalji akt ugrožavanja bezbednosti svih građana, funkcionera i novinara od strane raznih agresivnih ekstremističkih grupa.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: NSuživo

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike