Padao je mrak, put je bio strašan, vremena je ponestajalo: Dušan je pronašao malenu Ninu (5) u poslednjem trenutku

22.09.2022

16:28 >> 16:38

0

Autor: 24sedam

Izvesni dušan je pronašao malenu Ninu Nađelić za kojom je juče tragala

Padao je mrak, put je bio strašan, vremena je ponestajalo: Dušan je pronašao malenu Ninu (5) u poslednjem trenutku
vrtic neven kladovo jutjub tv kladovo (22 copy - Copyright Printscreen/YouTube/Tv Kladovo/Drustvene mreže

"Već je počeo da pada mrak. Skoro smo odustali od potrage dronom. Polako smo krenuli ka gradu kada smo odjednom ugledali devojčicu", ovako počinje priču Dušan (prezime poznato redakciji) koji je pronašao petogodišnju devojčicu Ninu za kojom su juče punih sedam sati tragali ceo Kostol i Kladovo.

Sagovornik nije želeo da otkriva svoje lične podatke, jer, kako navodi, svi su zaslužni što je devojčica pronađena i ne želi da se u tome izdvaja. Iako bi ga gotovo svi nazvali herojem, on skromno dodaje da je najvažnije da je živa i zdrava i da je sada na sigurnom sa svojim roditeljima.

On se osvrnuo na potragu za malenom Ninom, a kako kaže, sve je počelo kada ga je nazvao poznanik koji mu je ispričao da je dete nestalo iz vrtića.

- Kontaktirao me je jer zna da imam dron. Odmah smo se našli. On je vozio automobil, a ja sam upravljao dronom. Otišli smo na put između Kladova i Kostola i tamo podigli dron. Za sve to vreme smo obišli više lokacija - priča naš sagovornik.

Kako naglašava, potraga je trajala nekoliko sati. Baterija na dronu se praznila, pa su je dopunjavali više puta. Sunce je počelo da zalazi i sve više se bližio trenutak kada dronom dete više neće moći da bude locirano.

Printscreen/YouTube/Drustvene mreže
 

- Smrkavalo se i mi smo počeli da odustajemo od toga da će dron moći da snimi devojčicu. Baterija je ponovo bila na izmaku. Krenuli smo peške, polako prema Kostolu, putićem kada smo ispred nas ugledali devojčicu samu - kaže ovaj spasilac.

Prema njegovim rečima istog trenutka su uzeli devojčicu i krenuli ka Hitnoj pomoći.

- Važno je da smo je pronašli na vreme. Da joj se ništa nije dogodilo i da je noć provela sa svojim roditeljima. Da je živa i zdrava. Za njen pronalazak smo svi zaslužni, jer ceo Kostol i Kladovo su tragali za njom - zaključuje on.

Inače, kako su meštani Kostola ispričali, devojčica je peške od vrtića išla ka obodima Kostola. Prošla je kroz vinograde i krenula putićem ka šumi.

- Taj deo je jako strašan. Dobro je što je pronađena pre mraka. Bukvalno je nađena u poslednjem trenutku - rekla je jedna meštanka za "Blic".

Podsetimo, petogodišnja devojčica Nina A. nestala je juče u Kladovu tokom boravka u vrtiću. Devojčica je, kako kažu upućeni u slučaj, napustila dvorište vrtića i potraga za njom je trajala punih sedam sati.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike