Najnoviji korona presek: Za dan obolelo 2.435 ljudi, preminulo 11!

21.09.2022

17:48

0

Autor: 24sedam

Pratite nove informacije o virusu u našoj zemlji

Najnoviji korona presek: Za dan obolelo 2.435 ljudi, preminulo 11!
Najnovija vest Korona - Copyright 24sedam

Koronavirus je u poslednja 24 sata potvrđen kod 2.435 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 11 ljudi.

Testirano je 14.654 osoba.

Na respiratoru je 26 pacijenata.

Hospitalizovano je 470  osoba.

Da podsetimo, koronavirus je juče potvrđen kod 2.466 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 11 pacijenata. Testirano je 14.728 osoba. Na respiratoru je bilo 24 pacijenta, a ukupno je bilo hospitalizovana 481 osoba.

Skrinšot/TV/RTS
 

Epidemiolog doktor Predrag Kon izjavio je danas da situacija sa korona virusom nikad nije bila globalno povoljnija, ali da ipak treba biti oprezan i da ćemo pravu nformaciju da li će biti nekog novog talasa znati tek za mesec i po dana.

- Sve u svemu situacija sa korona virusom nikada nije bila globalno povoljnija, jer se ne pojavljuje nova varijanta. Korona se obično pojavljuje kao nova varijanta u područjima gde virus slobodno cirkuliše, gde nema kolektivnog imuniteta i kako vidimo pošto je cirkulacija sve manja, sve je manja šansa za pojavu nove varijante korona virusa - rekao je Kon u izjavi Tanjugu.

On je ocenio da zbog toga postoji i optimizam koji je pokazao i direktor Svetske zdravstvene organizacije da se bliži kraj pandemije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike