Najnoviji korona presek: Preminulo još 12 osoba, opet pad novozaraženih

28.08.2022

17:20

0

Koronavirus je u poslednja 24 sata potvrđen kod 2.579 osoba, a istovremeno su od posledica ove bolesti preminulo 12 osoba

Najnoviji korona presek: Preminulo još 12 osoba, opet pad novozaraženih
Najnovija vest Korona - Copyright 24sedam

Koronavirus je u poslednja 24 sata potvrđen kod 2.579 osoba, a istovremeno su od posledica ove bolesti preminulo 12 osoba. Ukupno je testirano 7.676 ljudi.

Na respiratoru su 31 pacijenta.

Broj hospitalizovanih je 662 .

Da podsetimo, koronavirus je juče potvrđen kod 3.497 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 15 osoba. Ukupno je testirano 10.242 ljudi. Na respiratoru su bila 33 pacijenta. Broj hospitalizovanih je bio 655 .

Najveći uticaj infekcije kovid-19, pored onog na početku zaražavanja, ogleda se i kroz postkovid period, koji traje od tri do šest meseci, ali i mnogo kasnije, čak i do dve godine od zaražavanja.

Osim pluća tokom mutacije virusa došlo je i do drugačijeg pravca njegovog delovanja. U prvobitnom soju virus se u rekordno kratkom roku spuštao na pluća, da bi se kasnije kao mutacija omikron, zadržavao u grlu, a kod mnogih i bez daljih simptoma. Ipak, postkovid period je nešto kroz šta prolazi određeni deo populacije, a naučnici kažu da ćemo se u budućnosti detaljnije upoznati sa svim onim što nam je korona ostavila.

Kod hroničnih kardiovaskularnih bolesnika poznato je da će nakon što se zaraze imati veće šanse da njihova bolest uznapreduje i nakon „izlečene“ korone. Ipak, kovid-19 od samog početka deluje individualno, ali se svakako kroz postkovid period ogleda višestruko delovanje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike