Strašna ispovest majke zlostavljane devojčice: Upiškila se kada je videla oca, a nakon ispitivanja o dedi počela je da povraća i vrišti

20.06.2022

11:32

0

Devojčica se dugo čudno ponašala, pokazivala znake straha kada bi bio pomenut odlazak kod oca a na kraju su stručnjaci utvrdili da je dete seksualno psihotraumatizovano

Strašna ispovest majke zlostavljane devojčice: Upiškila se kada je videla oca, a nakon ispitivanja o dedi počela je da povraća i vrišti
Profimedia/Pixabay

Slučaj devojčice iz Novog Sada, za koju majka tvrdi da su je zlostavljali otac i deda, dobio je novi obrt. Naime, majka deteta odlučila je da ispriča brutalne detalje čitave priče, nakon koje se našla u situaciji da bivši suprug hoće da joj oduzme dete.

Ona je ispričala da je bivšeg supruga upoznala tokom studentskih dana, a u braku su bili oko 2,5 godine. Nakon što je rođena ćerka, tvrdi ova žena, suprug je postao hladan i emotivno distanciran kao i nezainteresovan za brigu oko deteta. 

Čak se, tvrdi ona, odvojio u drugu sobu a nisu čak ni ručali zajedno.

- Sa njenih godinu dana, počinje insistiranje da sam odvodi dete kod dede, pritom je u prethodnom periodu potpuno bio nezainteresovan za nju i za brigu oko nje - ispričala je očajna majka devojčice gostujući u jutarnjem programu TV Pink kod Jovane Jeremić.

- Pošto sam ja odbila da dam da odnese dete dedi, smatrajući da to nije prikladna situacija za bebu, on je rekao da imamo dva dana da se spakujemo i da napustimo kuću. Mi smo se spakovale i otišle kod moje majke, gde i sada živimo. Ubrzo nakon toga je podneo tužbu za razvod braka, vrlo brzo je sve bilo gotovo i dobili smo model po kome je on viđao ćerkicu - rekla je majka.

Dodaje da se taj model intenzivirao od njene treće godine, kada je počeo da dolazi maltene svaki drugi dan.

- Negde u februaru 2021. godine počinju promene u njenom ponašanju. Užasan strah, plakanje, vrištanje, užasan strah u toku noći. Počela je da traži dudu noću i to godinu dana nakon što je prestala da je koristi. Ukinula je sama sebi popodnevno spavanje, sama je izjavila da ne želi da spava preko dana - kaže ona.

Profimedia/Pixabay
Ilustracija

 

Dodaje da je bezuspešno pokušavala da uspava dete u popodnevnim časovima.

- Boji se kada neko zakuca na vrata, kaže da će je oteti. Pokazuje srednji prst, kaže da je deda to naučio. Prstima jedne šakice napravi krug, a prst druge uvlači i izvlači govoreći da je takođe deda to naučio - govori uznemirena majka.

Majka kaže da kada je kupala i presvlačila, devojčica je podizala karlicu, objašnjavajući da se tako igra sa tatom i dedom, kao i da je rekla da je kod tate hladno, da je "golićko" i da je ljuta što tata neće da je presvuče.

Žena je ispričala da devojčica nije dozvoljavala da vidi šta je tačno boli, a kada bi pokušala da joj ispere taj deo, to nije bilo moguće.

- Kada sam na kraju ipak videla taj predeo. Videla sam da je predeo polnog organa otečen i crven, kao i da ima ogrebotinu. Odmah sam zvala bivšeg supruga, pitala šta se tamo dešavalo, na šta mi je on rekao da je dete kod njega bilo veselo i da nije ništa primetio. Ubrzo smo otišli i do lekara koji je utvrdio da se radi o mehaničkim povredama. Sumnjali su i na urinarne infekcije, bakterije i tome slično, ali je analizama utvrđeno da nema ništa od toga - kaže majka, i dodaje da je doktorka na kraju rekla da su u pitanju posttraumatske povrede.

Ilustracija/Pixabay
Ilustracija

 

Majka tvrdi da je devojčica vrištala i molila da ne ide kod oca i dede, kao i da je tražila da majka ide sa njom. Objašnjava kako je devojčica tražila da se deda i tata poliju sirćetom, koje, kako kaže, ona ne voli. Dodaje da se, kada ga je naredni put videla, upiškila stojeći.

- Jednog dana, na Veliki petak, bivši muž je vratio kući vidno uznemirenu i tada je ponovo vrištala prilikom uriniranja. Ponovo je zapomagala i tražila pomoć. Tada je prvi put rekla: "Bako, pomozi mi, tata i deda su dirali pišu". Rukom je pokazala to sve tako što je trljala vaginalni predeo. Moja sestra je to sve snimila i telefonom. Kada sam pokušala da mu pokažem taj snimak, nije hteo da ga gleda. Tada mi je zapretio da nikome ne pokazujem taj snimak jer će me proglasiti ludim i da će mi oduzeti dete - kaže majka.

Dalje objašnjava da je odlučila da slučaj prijavi policiji i kaže da tek tada kreće pravi pakao.

- Pitala sam ćerku zašto mi ranije nije rekla za to. A ona je objasnila da joj je deda zapretio da će je ako kaže odneti od majke i da je više nikada neće videti. Da će zauvek biti sa njima. Tada je rekla da su oni dobri, ali da postoje otac i deda bebe Sandre koji nisu dobri. Da je oni diraju po guzi, da imaju "dizalicu" i "rampu" i da je bockaju po okicama, obrazima, pupku, guzi, da beba Sandra povraća i moli me da čuvam bebu Sandru. Kako su mi objasnili, kada se dešavaju tako strašne stvari, mala deca izmisle nekog kome se ustvari dešava to sve ružno, da je to način da prevaziđu svoju traumu - kaže ona.

Ističe da su po nalogu tužilaštva bili u centru za socijalni rad, gde je devojčica ispitivana četiri puta i kaže da je tokom četvrtog ispitivanja počela da povraća nakon pitanja o dedi, dodaje da je počela da vrišti, da zatvara rukama uši, da plače i kako kaže, tada je ustanovljeno postojanje traume u odnosu na dedu.

- Radnici centra su dolazili da vide njeno okruženje, utvrdili su da je topla i inteligentna, ali kada se pomene otac, ona bi počinjala da vrišti ponovo. Ja nju i dan danas ne mogu da operem. Ona je danas naučena da samu sebe opere. Evo jutros je plakala u snu, polu je otvorila okice i pitala me da li nema nevaljalaca i zlikovaca u našem stanu. Rekla sam joj da nema i da nastavi da spava - rekla je majka.

Ona ističe da je protiv nje pokrenut krivični postupak za oduzimanje deteta, takođe i izvršni postupak za nedavanje deteta.

- Konačno sam se odlučila za veštačenje privatno. Sve je snimljeno. U prostorijama Centra je objasnila da deda i tata imaju "rampu" i "dizalicu", da oni sa njima pljuju na nju i da to jako smrdi, u više navrata je govorila da je tata nevaljao zato što neće da je presvuče. Sve je to rečeno i pred radnicama Centra za socijalni rad u Novom Sadu. Dok je ona vrištala i plakala, objasnili su joj da je njen tata divan i da je doneo divne poklone i da će se igrati sa njim - rekla je ona.

Kako kaže, radnice su je napale da je ona sa svojom nervozom pripremila dete za dolazak tu, da se takvi roditelji kažnjavaju, da ne treba da plašim dete, da sam ja kriva za sve.

- Želim da kažem da iza svoje svake reči stojim svojim životom, da imam audio snimke svih poseta Centru - kaže ona.

Profimedia
Ilustracija

 

Kaže da je protiv dede pokrenut postupak, ali da je krivična prijava odbačena i da je trenutno pod prigovorom.

Inače, advokatica majke Ivana Kropf detaljno je ranije za 24sedam ispričala šta se sve dešavalo, a naglasila je i da je izvršeno sudskomedicinsko veštačenje duševnog i mentalnog stanja deteta i majke, ali i sačinjen video-snimak deteta koje verbalizuje i eksplicitno pokazuje svojom rukom šta su joj tata i deda radili. 

- Prof. dr. specijalista dečje psihijatrije konstatuje da je dete seksualno psihotraumatizovano, da je eksplicitno navelo radnje koje odgovaraju polnom zlostavljanju, te da svi državni organi moraju prevenirati dalju psihotraumatizaciju ovog deteta - rekla je ona. Tek nakon ovoga je Centar za socijalni rad doneo nov nalaz i mišljenje kojim predlaže sudovima ukidanje viđanja deteta i oca u kontrolisanim uslovima.

Inače, naš portal kontaktirao je i Centar za socijalni rad ali su nam oni rekli da smo "pristupili senzacionalistički". 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir/24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti