Otac i deda prijavljeni za seksualno zlostavljanje devojčice (3): Kontrola institucija u toku

14.06.2022

13:57

0

Autor: 24sedam

Majka i baka po majci, od februara prošle godine, počele da primećuju da kada se dete vrati od oca, ima drastične promene u ponašanju.

Otac i deda prijavljeni za seksualno zlostavljanje devojčice (3): Kontrola institucija u toku
Deca su česta meta - Copyright Ilustracija/Pixabay

Zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi, a na osnovu medijskih informacija o postojanju sumnje da su devojčicu (3) iz Novog Sada seksualno zlostavljali otac i deda, pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Centra za socijalni rad grada Novog Sada i Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

Zaštitnik građana je od Centra za socijalni rad zatražio da ga obavesti o preduzetim aktivnostima i merama iz njegove nadležnosti povodom pomenutog slučaja najkasnije u roku od 15 dana, a od pokrajinskog sekretarijata zatražio da izvrši stručni nadzor nad radom CSR Novi Sad povodom postupanja organa starateljstva u konkretnom slučaju i o rezultatima nadzora obavesti Zaštitnika građana najkasnije u roku od 15 dana od prijema dopisa.

Kako su ranije prenosili beogradski mediji, trogodišnju devojčicu iz Novog Sada navodno su brutalno seksualno zlostavljali otac i deda, a advokat Ivana Kropf, rekla je za TV Pink da su majka i baka po majci, od februara prošle godine, počele da primećuju da kada se dete vrati od oca, ima drastične promene u ponašanju.

- Promene su se ogledale u tome da je po povratku od oca dete sedelo na krevetu, katatonično se klimalo napred nazad, nije želelo ni sa kim da razgovara, vrištalo je i plakalo, nije dozvolila da je niko dodirne i opsesivno je prala ruke – rekla je Kropf i dodala da je devojčica ponavljala da su "tata i deda prljavi, da su igračke prljave, pa i ona".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike