Užas: Otac decu doveo da žive u kući bez vrata i prozora, blizu deponije! Jedno dete terao da radi za dnevnicu od 200 dinara

02.06.2022

11:53

0

Zbog toga je jedno dete povereno na čuvanje punoletnoj sestri, a troje ih je smešteno u hraniteljsku porodicu

Užas: Otac decu doveo da žive u kući bez vrata i prozora, blizu deponije! Jedno dete terao da radi za dnevnicu od 200 dinara
profimedia-0211362046 - Copyright Profimedia

Protiv D. B, koji je osumnjičen da je izvršio krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, Osnovno javno tižilaštvo u Pančevu je podnelo optužni predlog Osnovnom sudu u tom gradu.

- Postoji opravdana sumnja da je izvršio krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica jer je u vremenskom periodu od 23. aprila 2021. godine do 13. avgusta iste godine u Nikolincima kao otac četvoro dece grubim zanemarivanjem svoje dužnosti zbrinjavanja i vaspitavanja zapustio maloletna lica o kojima je bio dužan da se stara - navodi se u saopštenju i dodaje da je jedno od dece prinuđivao na rad koji ne odgovara uzrastu maloletnog lica:

"Rešenjem Centra za socijalni rad u Alibunaru bio je obavezan da pronađe smeštaj za sebe i svoju decu i to stambeni prostor sa osnovnim životnim uslovima gde bi deca mogla da žive i spavaju."

Uprkos tome, on je pronašao kuću bez prozora, vrata, kupatila, struje, u čijem dvorištu se nalazila deponija.

- Jedno dete je prinuđivao na rad tako što mu je našao posao za dnevnicu od 200 dinara, ostavljao ih je same u kući i nije vodio računa da li deca idu u školu i izvršavaju svoje školske obaveze, zbog čega je jedno dete povereno na čuvanje punoletnoj sestri, a troje ih je smešteno u hraniteljsku porodicu - naveli su u tužilaštvu i dodali da je zbog svega toga predloženo sudu da ga osudi na kaznu zatvora, prenosi "Blic."

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike