Saslušan dekan Arhitektonskog fakulteta! Više desetina devojaka podnelo prijave zbog seksualnog uznemiravanja

09.06.2022

12:39

0

Autor: J. S. J.

Povereniku za ravnopravnost do sada je više desetina devojaka podnelo interne prijave za uznemiravanje nakon javnog poziva dekana da to učine

Saslušan dekan Arhitektonskog fakulteta! Više desetina devojaka podnelo prijave zbog seksualnog uznemiravanja
vladimir-lojanica-tv prva - Copyright Printscreen/TV Prva

Dekan Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, Vladimir Lojanica, danas je u svojstvu građanina dao izjavu u policiji u vezi sa svojim saznanjima povodom prijava studentkinja i studenata da ih profesor tog fakulteta vređa i uznemirava koristeći se seksualnim konotacijama.

On je izjavu u policiji dao samoinicijativno.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

 

Inače, za sutra je planirano uzimanje izjave od sekretara fakulteta, a u ponedeljak fakultetskog poverenika za ravnopravnost.Nakon toga, očekuje se da policiji iskaze daju i devojke koje se smatraju oštećenim.

Povereniku za ravnopravnost do sada je više desetina devojaka podnelo interne prijave za uznemiravanje nakon javnog poziva dekana da to učine.

Na Instagram profiu koji su navodno otvorili studenti i studenktinje Arhitektonskog fakulteta kako bi ukazali na seksualno zlostavljanje koje trpe od strane jednog profesora, ne prestaju da se nižu jezive ispovesti sa predavanja.

Podsetimo, najmanje 700 studenata, kako bivših, a tako i sadašnjih izjavilo je da je navodno doživelo ili je prisustvovalo seksualnom uznemiravanju dotičnog profesora.

- Tužilaštvo je formiralo predmet povodom medijskih objava u vezi sa navodima studentkinja i studenata Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, koji su objavljeni na društvenoj mreži Instagram i odmah dalo nalog policiji za postupanje. Po prijemu izveštaja od policije Više javno tužilaštvo u Beogradu će blagovremeno obavestiti javnost o daljem postupanju - saopštilo je ranije Tužilaštvo.

 

Bonus video

 

Pročitaj

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike