Lakše do budžeta: Vlada usvojila nove odluke

27.05.2022

09:12

0

Na prvu godinu studijskih programa osnovnih strukovnih, akademskih i integrisanih na teret budžeta biće upisano 18.098 studenata

Lakše do budžeta: Vlada usvojila nove odluke
Univerzitet u Beogradu - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Vlada Srbije usvojila je, na predlog Ministarstva prosvete, odluku o povećanju broja studenata koji se školuju o trošku države.

Na prvu godinu studijskih programa osnovnih strukovnih, akademskih i integrisanih na teret budžeta biće upisano 18.098 studenata, što je u odnosu na prethodnu godinu više za 40 studenata.

Na prvu godinu doktorskih akademskih studija predviđen je upis 785 studenata, što je u odnosu na prethodnu godinu više za osam studenata, dok će država finasirati školarine za 4.632 studenata prve godine studijskih programa osnovnih strukovnih studija.

Odluku o broju studenata studijskih programa master akademskih studija Vlada Srbije će doneti naknadno, kako bi se, sa Nacionalnim savetom za visoko obrazovanje i drugim relevantnim institucijama, obavile dodatne konsultacije o broju budžetskih mesta na novim studijskim programima.

U skladu sa zakonom i autonomijom univerziteta, svaki fakultet donosi odluku o broju samofinansirajućih studenata, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike