Vulin naveo: Lažne dojave o bombama su psihološki rat protiv Srbije, hteli da otkažu "Fajnal four"

22.05.2022

11:24

1

Ministar policije je rekao da je u brojnim mejlovima o dojavama o bombama kao razlog navođeno da su bombe postavljene, jer Srbija nije uvela sankcije Rusiji

Vulin naveo: Lažne dojave o bombama su psihološki rat protiv Srbije, hteli da otkažu "Fajnal four"
BOMBE LAZNE2 - Copyright 24sedam/ATAImages/ Profimedia

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je gostujući u jutarnjem programu TV Prva da se dojave o bombama koje su pristizale prethodnih dana u Beogradu i drugim gradovima nikako ne mogu sprečiti, da je srpska policija operativna i odgovorna i da deluje preventivno.

- Ovo je oblik psihološkog rata, moderni terorizam, zastrašujuće je. Nemoguće je zaustaviti te dojave, a na nama je samo da povećamo preventive. Policija na najvažnijim mestima preventivno deluje 24 sata, šaljemo ekipe u rano jutro, u tržnim centrima primetili ste pojačano prisustvo policije - rekao je ministar policije Vulin.

Ministar Vulin je poručio da je tokom trajanja košarkaškog Fajnal fora u Beogradu bilo dojava o bombama.

- Da smo poslušali dojave o bombama na Fajnal foru, ne bi ni bio održan. Rukovodstvo Fajnal fora je poslušalo naš savet, mi smo radili preventivno, obezbedili dvoranu i to je bilo dovoljno. Nije moguće pregledati stotine, hiljade dojava o bombi u jednom danu. Jedini način da ovo prestane je da ukinemo internet, mobilne, telegrame, pisma. Jedina zemlja koja može da se izbori sa ovim efikasno je Severna Koreja - kazao je ministar Vulin.

FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE
 

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin ocenio je da je u pitanju teroristička pretnja ne samo za Srbiju, već i ceo svet.

- Mi nemamo milion obučenih kontradiverzionih policajaca, 500.000 pasa koji će da pregledaju sve te dojave, i nekoliko miliona uređaja za praćenje. Uhapsili smo šest srpskih maloletnika koji su to radili, a kada smo ih pitali zašto su to radili, odgovor je bio 'ne znam'. Imali smo i slučajeve psihijatrijskih bolesnika koji su slali pretnje. Ovo je kao korona, to se jednostavno dešava, sa time mora da se živi - izjavio je ministar policije Aleksandar Vulin.

Ministar policije je rekao da je u brojnim mejlovima o dojavama o bombama kao razlog navođeno da su bombe postavljene, jer Srbija nije uvela sankcije Rusiji.

- Ali, da uvedemo sankcije Rusiji, mislite da pretnje ne bi stigle sa druge strane? To je, jednostavno, nešto sa čime morate da živite, a na nama je da uradimo maksimalnu preventivu, ono što je do nas - poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, gostujući na televiziji Prva.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike