Prve izjave porodice nakon pronalaska Marije: U toku razgovor tinejdžerke i policije - pozvana i majka radi emocionalne podrške!

07.05.2022

11:07

0

Podsećamo, nestala je 30. aprila u Nišu

Prve izjave porodice nakon pronalaska Marije: U toku razgovor tinejdžerke i policije  - pozvana i majka radi emocionalne podrške!
marija devojak-nestala-nis - Copyright Foto: Printskrin/Privatna arhiva

Nakon sedam dana potrage, jutros je pronađena Marija S. iz Prićilovca kod Aleksinca. Nju je pronašao policajac u Nišu nedaleko od Železničke stanice. Jasmina S., sestra tinejdžerke, kaže da je cela porodica odahnula nakon srećnih vesti.

- Jutros su nam javili policijski inspektori da je Marija pronađena. Došli su u selo i rekli nam da je dobro i zdravo. Tražili su da mama pođe sa njima u Niš da bi bila sa Marijom dok sa njom razgovaraju. Ne znamo kod koga je bila sve ovo vreme, to morate nju da pitate, ja neću da vas lažem - kazala je devojka.

Ističe da se mnogo brinula od dana kada je nestala, 30. aprila. Podsetimo, tada je sa bratom otišla na pijacu u Niš, a u jednom trenutku ju je on ostavio sa stvarima kako bi otišao da kupi telefon. Kada se vratio, nije je zatekao na istom mestu.

- Svi smo brinuli, mama najviše, ništa nismo znali. Ona se nije uopšte javljala, svašta nam je padalo na pamet. Nikakve stvari sa sobom nije ponela, ništa nije ukazivalo da će negde otići. I nas interesuje gde je bila sve ovo vreme – rekla je Jasmina.

Brat je odlučio da se vrati za Prćilovce i tada je objasnio mami, Ružici Stanković, šta se desilo. Ona je potvrdila za 24sedam da je odmah počela da traži ćerku, a kontaktirala je i hraniteljsku porodicu u kojoj je devojčica bila od osme godine pa sve do novembra prošle godine, kada se vratila kući.

- Divno se uklopila sa nama, nikakvih problema sa njom nikada nismo imali. Mnogo je poštovala mog supruga, zvala ga je „Učitelju“, jer joj je zaista predavao u drugom razredu osnovne škole. Pričala sam joj o njenim roditeljima, učila sam je da ih voli, bez obzira na sve ali ona nije pokazivala neko interesovanje za njih. Sa majkom se videla samo jednom u Centru za socijalni rad i to kad je bila u petom razredu osnovne škole. Sve se promenilo prošle godine kada je pošla u prvi razred srednje škole u Aleksincu. Upisala je pekarsko zanimanje u Poljoprivrednoj školi i tamo je upoznala neke devojčice koje su komšinice njene majke u selu Prćilovica. One su joj kazale da joj je otac umro i da joj majka tuguje, što je Mariju teško pogodilo – ispričala je tada za 24sedam Gorica Savić iz sela Katun koja je čuvala Mariju od osme godine.

Navodno, ovo nije bio prvi put Mariji da ode od kuće. Kako priča Gorica, u januaru je došla kod nje.

- Bila je mokra, prljava i tužna... Bilo mi je žao, rekla sam joj da se okupa i presvuče i postavila sam joj da ruča. Rekla mi je da se pokajala što je otišla kod majke, da joj je mnogo bolje bilo kod nas. Kazala sam joj: Maki, mi tu sada ništa ne možemo, hraniteljstvo je prestalo, ne smeš da ostaneš ovde ako Centar to ne odobri. Objasnila sam joj da nije trebala da donosi takvu odluku naprečac, da je morala da završi školu, da bude samostalna i zrelija. Pozvala sam Centar za socijalni rad, rečeno mi je je pošaljem kod njih. Odvezli smo je do tamo, ona je ušla u zgradu i dalje više ništa ne znam. Tada sam joj kazala da može uvek da se javi ali da izbegava da dolazi zbog korone, jer imam i drugu decu na smeštaju o kojoj treba da vodim računa - ispričala je ona.

U toku je razgovor sa devojčicom kako bi se ustanovilo da li u ovom događaju ima elemenata krivičnog dela i koga. Prema nezvaničnim informacijama, šesnaestogodišnjakinja se teško otvara pa je osim predstavnika Centra za socijalni rad u policiju dovedena i njena majka radi emocionalne podrške.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike