Vranje za Vukana! Odbornici u Skupštini grada se odrekli dnevnica, grad donirao novac, a humanitarnim akcijama nema kraja!

20.04.2022

12:12

0

Autor: D.A.

Vukan boluje od spinalne mišićne atrofije (SPA), a jedini spas za jeste onaj najskuplji lek na svetu koji košta 2,5 miliona evra

Vranje za Vukana! Odbornici u Skupštini grada se odrekli dnevnica, grad donirao novac, a humanitarnim akcijama nema kraja!
1239-2 - Copyright printscreen/Budi human

Odbornici Skupštine grada Vranja odrekli su se svojih dnevnica sa zasedanja održanog u ponodeljak, kako bi pomogli lečenje malog Vukana Stoiljkovića koji još nije napunio ni godinu dana.

Vukan boluje od spinalne mišićne atrofije (SPA), a jedini spas za jeste onaj najskuplji lek na svetu koji košta 2,5 miliona evra. Prikupljanje novca ne ide tempom kojim bi trebalo, a Vukanu vreme ističe iako ima tek devet meseci.

Međutim, žitelji Vranja su zajedno sa svojim odbornicima i humanitarnim radnicima mnogo doprineli tome da se proces skupljanja potrebnog novca za lečenje ovog mališanja ubrza.

Vranjski odbornici su se odrekli svojih dnevnica od ponedeljka što je sveukupno oko 325 hiljada dinara za lečenje malog Vukana. Takođe, grad Vranje je donirao milion dinara za malog Vukana, a Vranjanci kroz razne akcije skupili još 1,6 miliona.

Foto: Grad Vranje
 

ZOO vrt koji je prošle godine otvoren u okolini ovog grada novac od prodaje karata, čija cena nije fiksna, takođe daje u humanitarne svrhe za malog Vukana.

Podsetimo, njegovi roditelji su više puta molili ljude za pomoć, a na Tviter nalogu je objavljen potresni snimak za prikupljanje pomoći, u kojem Vukanovi roditelji, uplakani, preklinju javnost da reaguje i njihovom sinu omoguće da dobije šansu za život.

- To što postoji lek nam uliva veliku nadu. Dete je dobrog mentalnog zdravlja što nam još više uliva nadu i govori da imamo veliku šansu, a mi kao roditelji tu šansu ne smemo da propustimo - rekao je uplakan Vukanov otac.

Kako je dodao on samo moli sve ljudi da im pomognu, da pošalju samo jednu poruku.

- To njihovo malo može Vukanu da spase život. Molimo da nam pomognu, da stanu uz nas - kroz suze priča Vukanova majka.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike