U jezgru narodnjačkog pab kviza u Beogradu: Južni vetar, Grand i Krajišnici su opšta kultura (VIDEO)

27.03.2022

18:00

0

Sarajevo, muštuluk, pariske kapije? Tačan odgovor: Haris Džinović!

U jezgru narodnjačkog pab kviza u Beogradu: Južni vetar, Grand i Krajišnici su opšta kultura (VIDEO)
ESTRADA 3 kviz - Copyright ATA Images/Antonio Ahel/Pixabay

Ovo je bilo pitanje za zagrevanje na jednom narodnjačkom pab kvizu koji smo kao ekipa 24sedam posetili. Pab kvizovi postaju veoma popularni u Beogradu, a bave se najrazličitijim temama, od istorije, preko kinematografije, do folkera.

“Primetio sam da se publika uželela malo opuštenijih tema, da ne bude sve ozbiljno kao u Slagalici i Poteri. Nije mi bilo teško da sastavljam pitanja za ovakav kviz jer posedujem solidno znanje, a i Jutjub predstavlja nepresušan izvor inspiracije. Nekad naletim na neku pesmu koju ni ja nisam znao, pa je iskoristim za jedno od težih pitanja”, rekao  je Nikola Lacković, organizator narodnjačkog kviza “Stotka” za emisiju “24sedam sa Marom”.

Ima čak 10 “stručnih” oblasti u okviru narodnjačkog kviza “Stotka”: prepoznaj pesmu, dopuni reči pesme, prepoznaj pevača/pevačicu, asocijacije, diskografija Grand zvezda, starogradska muzika, Krajišnici i Južni vetar, za vreme kojeg se atmosfera dovede do usijanja.

“Sinan je broj jedan, Sinan i Šaban su dva najbolja pevača ikada kod nas!”, rekao je voditeljki Mariji Atanasković jedan od takmičara, koji inače voli da sluša i hiphop i eks ju rok.

Neki takmičari se pred kviz spremaju tako što slušaju Krajišnike, a nekima je kviz samo zagrevanje za nastavak izlaska na neki narodnjački nastup uživo. 

Ono što je definitivno je da niko tu nije zbog nagrada, već zbog druženja, jer se takmiči u grupama od po četiri do šest ljudi i uvek bude razloga za smeh.

Pokušajte i vi da tačno odgovorite na neka od pitanja iz kviza, ali bez korišćenja Gugla, jer je mobilni telefon strogo zabranjen na takmičenju:

Asocijacije: Bogatić, Zvezde Granda, opa opa, halo halo, pustinja.

Dopuni stihove: U ovoj sobi previše je mraka, hoću da bežim, ali nisam jaka, jer tebe volim čak i kad se sveti, pa želim da ti…

Prepoznaj pesmu: Ima jedan junak srpskoga roda, iznikao pravo iz svog naroda, ima jedan borac tih i mnogo fer, to je… 

Odgovore na ova pitanja, ali i kako kviz izgleda i kako se provode učesnici, možete saznati, ako pogledate novu epizodu emisije “24sedam sa Marom”:

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i videa, bez navođenja izvora, autora i embedovanja epizode sa YouTube kanala 24sedam tv.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike